Lirene

18:47

Zoznam pripravovaných príspevkov je čím ďalej, tým dlhší, ale škola a práca ma ničia, level energie mám na bode mrazu... Žeby jarná únava? Tak som sa aspoň cez víkend chcela zmôcť na nový príspevok. Témou bude kozmetika značky Lirene, konkrétne ich pleťová voda na citlivú pleť a denný krém z rady Aqua. 

O značke Lirene na Slovensku nie je veľmi počuť, dá sa síce zohnať v DM drogérií, lekárňach a rôznych menších obchodoch, ale všade má značne obmedzený sortiment. Ak si pozriete ich oficiálnu stránku, ponuku majú naozaj širokú, cez pleťovú kozmetiku, make-up až po starostlivosť o telo. Teda je značná škoda, že nemajú ani len nejaký e-shop, kde by sa produkty dali objednať. Takže zatiaľ sme obmedzení na tých pár vecí, ktoré sú u nás dostupné, ani tie by ste však nemali prehliadať. 

Niekoho by mohlo odradiť, že Lirene je pôvodom poľská kozmetika, myslím si však, že by sme mali zahodiť predsudky a nespájať si tento prívlastok automaticky s nekvalitou. Existuje už viac ako 25 rokov a stabilnú pozíciu na trhu nemá len tak pre nič za nič. Je obľúbená kvôli naozaj dobrému pomeru ceny a kvality, ceny nie sú astronomické a kvalita je nad očakávania. V ich sortimente nájdete skvelé basic produkty na všetky typy pleti a ak narazíte na dobrú predajňu, skúsiť môžete aj ich make-upy. ( Ja si spomínam, že asi v druhom ročníku na strednej škole som si v jednej zašitej drogérii v Prešove kúpila ich rozjasňujúci make-up, ktorý som si náramne pochvaľovala, takže ak na nich naďabíte, určite ich skúste.)

Ja som naposledy skúšala ich pleťovú vodu na citlivú pleť a denný hydratačný krém. 
Hydratačno - ukľudnujúci tonik ma naozaj nadchol, je to pre mňa naozaj dokonalá pleťová voda. Používam ju na dočistenie a tonizovanie. Zvyšky make-upu odstráni dokonalo a pleť zanechá hebkú a hydratovanú, žiadne vysúšanie či pálenie. Obsahuje naozaj málo ingrediencií, čo je naozaj len pozitívum pri výrobkoch na citlivú pleť. Do očí bije len jeden parabén, avšak neviem, čo je na tom pravdy, ale čítala som, že nebezpečné sú iba parabény s dlhým reťazcom, medzi ktoré by methylparabén nemal patriť. Samozrejme, nie som chemik a toto tvrdenie neviem nijako potvrdiť a ak sa striktne parabénom vyhýbate, asi toto tonikum nebude pre vás. Mne však nespôsobil žiadne problémy a určite by som ho odporúčala nielen pre jeho pozitívnu cenu - cca 3€.



Ďalším výrobkom, ktorý od nich mám a dostala som sa až na jeho dno je hydratačný krém z radu AQUA. Obsahuje výťažky z morských rias a vitamín E. Navyše by mal bojovať proti voľným radikálom. Ja o ňom môžem povedať len toľko, že je to skvelý základný krém pre ošetrenie normálnej až suchej pleti. Nebadala som žiadne zázračné účinky, ale pleť bola po ňom vždy príjemne hydratovaná, a to bolo presne to, čo som od denného krému čakala. Fakt, že som ho dopoužívala až do poslednej kvapky hovorí sám sa seba. Momentálne som ho nahradila krémom Himalaya Herbals, na ktorý tiež chystám recenziu. :)

Vo všeobecnosti by som dala značke Lirene 4 z 5 bodov, zatiaľ som sa u nich nestretla s výrobkom, ktorý by mi nevyhovoval, problémom je len jej nedostupnosť. Používate niečo z jej sortimentu? Potešia ma všetky odporúčania.

Vaša Nikavero


Môže sa vám tiež páčiť

6 komentárov

  1. Mali sme doma telové mlieko na suchú pokožku od Lirene. Ja som ho síce len vyskúšala, lebo nemám suchú pokožku, ale mamka ho používala pravidelne a veľmi si ho pochvaľovala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mimochodom, malá výzva pre Vás :)
      http://onestepclosertomylife.blogspot.com/2012/03/nailpolish-tag-ukaz-svoju-zbierku.html

      Odstrániť
  2. Já měla od Lirene zatím jen jeden krém (na smíšenou pleť) a zklamal mě, že by takový lepivý a špatně se vsakoval do pleti.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. rozmýšľam, čo som mala od lirene ja a už viem- make up.. a bol fakt skvelý!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. haloooo, prosim kontaktuj ma na mail, vyhrala si u mna giveaway! :)))
    viacstylu@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. milujem ich vyrobky ... mala som rozne kremy, tonikum, so vsetkym maximalna spokojnost ... skoda len, ze ten sortiment je u nas tak maly... u mna urcite 5 z 5

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta