Current loves 3: Kozmetická edícia

12:45

V posledných týždňoch mám veľmi veľa kozmetických favoritov, väčšina z nich však nie je tak unikátna, aby si zaslúžili samostatnú recenziu. Rozhodla som sa preto pre vás pripraviť rozsiahlejšiu "edíciu" našej rubriky Current loves, teda našich obľúbencov, a to len o kozmetických výrobkoch. O väčšine z nich som ešte veľa na blogoch nepočula, tak hádam vás aspoň trošku inšpirujem. 

1. Palmolive sprchovací gél Ayurituel energy so santalovým drevom a zázvorom
Ako som už viackrát spomínala, som maniak na Vianoce a v predvianočnom období si kupujem sviečky s korenistými vôňami, čaje s korenistými príchuťami a čudujsasvete, aj používam telové produkty s korenistými vôňami. Mojím absolútnym favoritom sa stal tento sprchovací gél, vonia naozaj geniálne, nie je až tak vianočný, ale zároveň má však ten príjemný hrejivý podtón - predpokladám, že to bude ten zázvor. Nezdá sa to, ale vôňa môže byť naozaj balzamom pre dušu, a ja sa po použití tohoto gélu cítim ako znovuzrodená. Ak jeho vôňu neprebijete nejakým telovým mliekom, vydrží na pokožke vcelku dlho. Škoda však, že nie je veľmi hydratačný. A cena? Naozaj nízka, max 2-3€ v každej drogérii. 

2. Avon Planet Spa čierne mydlo z tureckých kúpeľov Hammam
V niektorom z nedávnych katalógov AVON som zbadala túto vcelku unikátnu vecičku - čierne mydlo. Samozrejme, nedalo mi, musela som si ho objednať a vyskúšať. A neľutujem. Nie je to síce vec na každodennú sprchu, ale ak sa chcete zrelaxovať, je toto mydlo skvelé. Jeho použitie je takmer rituálne, vôňa opojná, ale nevtieravá. Mydlo je hustej konzistencie a je naozaj čierne. A aj vy budete celé čierne. A ak si nedáte pozor, aj všetko okolo vás. :D Niekomu to môže vadiť, ja sa však pri používaní cítim ako v kúpeľoch, je to akoby ste na seba nanášali bahno. Mydlo vonia jemnou orientálnou vôňou a obsahuje drobné peelingové čiastočky. Pokožka je po ňom krásne jemná a voňavá. Cena je cca 5-6€, bohužiaľ však neviem či sa ešte stále dá kúpiť. :( Ak áno, jednoznačne odporúčam!


3. Balea Nature pena na holenie s marockým arganovým olejom
Dlhý čas som na holenie používala len sprchovacie gély, bohužiaľ však moja pokožka na nohách v posledom čase štrajkuje a je veľmi podráždená, takže som sa rozhodla skúsiť používať niečo jemnejšie. V DMke som náhodou narazila na ich novinku Balea penu na holenie z 95% prírodných látok s obsahom bio-arganového oleja, bez obsahu silikónu, parabénov, minerálnych olejov a farbív. No, znelo to dobre :D a cena bola priaznivá, necelé 2€, takže bolo rozhodnuté. A musím povedať, že som milo prekvapená, pena vonia jemne a príjemne, nohy sú po oholení hladké a pokožka nie je napnutá. Z tých "prírodných látok" som si na zadok nesadla, je to však príjemný bonus.


4. Schwarzkopf OSIS+ Curl Me Soft krém
Kvôli vypadávaniu a jemnosti mojich vlasov som sa rozhodla si ich skrátiť trochu nad ramená. Po tejto zmene však potrebujú trochu viac starostlivosti čo sa týka stylingu. Zvykla som používať len spreje na objem a moje kučery to veľmi neocenili, začali byť ploché a nevýrazné. Tento stylingový krém s nimi robí divy. Nanáša sa na vlhké vlasy, ja potrebujem naozaj malé množstvo a kučery sú po ňom krásne vytvarované a oveľa lepšie držia. Zároveň sú vlasy stále jemné, žiaden "drôtený" pocit. OSIS+ kúpite zvyčajne len u kaderníka alebo na nete, napr. tu. (Pozn.: S parfums.sk momentálne nespolupracujeme, ale naozaj majú na niektoré veci dobré ceny :D). Cena je vyššia, dajú sa však vychytať rôzne zľavy. A oplatí sa to, s obdobných výrobkom som sa v drogérii ešte nestretla. A mimochodom, používa ho aj sestra a tiež si ho nevie vynachváliť, vidí zásadný rozdiel keď ho použije a keď nie.

5. Ziaja krém na ruky s kakaovým maslom
Aj keď so Ziajou nespolupracujeme, ich výrobky máme rady. Favorit mojej sestry je tento krém na ruky s kakaovým maslom, vonia božsky ako čokoláda ( a naozaj dlho) a ruky vyživí. Navyše má úzky, praktický obal do kabelky. Ja osobne nemám veľmi rada takéto výrazné sladké vône, ale ak na ne máte slabosť, je to presne krém pre vás! Cena je tiež fajn, cca 3€. 

6.Bioderma Sensibio H2O micelárna voda
Myslím, že k tomuto výrobku sa netreba veľa vyjadrovať, asi len toľko, že si už bez neho nevieme predstaviť odličovanie a čistenie pleti. Táto micelárka je jednoducho geniálna, odlíči všetko, nedráždi... A ani sa rýchlo nemíňa, na druhej foto si môžete všimnúť, že nám stále ostáva ešte asi 1/3 balenia, a to ju aj so sestrou používame každý deň už od začiatku prázdnin! Jednoducho must have, ak už máte proti Bioderme akúkoľvek antipatiu, túto micelárku by ste naozaj mali vyskúšať. (Momentálne ju v lekárňach zoženiete v tomto super cute balení!)


 7. Konjak špongia v kombinácii so Bioderma Sébium umývacou kockou
O špongii z japonského zemiaku "konjac" som vám už písala tu, a moje nadšenie ešte neopadlo, teraz mám už druhý kus, ktorý som pre zmenu kúpila na eBayi - a je rovnako dobrý. Predtým som túto špongiu používala len samostatne, bez čistiaceho gélu, avšak jeden deň, keď sa moja pleť naozaj zbláznila a "obdarovala" ma nepríjemnými pupienkami, som ju skombinovala s umývacou kockou Bioderma z rady Sébium. (Ako vyzerá v balení si môžete pozrieť tu) A diali sa divy. Moja pleť sa určite po tejto kombinácii výrobkov zlepšila, umývacia kocka Sébium dokáže jemne odstrániť nečistoty a udržiavať prijateľnú hladinu mazu, zatiaľ čo špongia Konjak sa postará o ešte dôkladnejšie čistenie a exfoliáciu. Špongiu kúpite na eBayi za približne 4€, umývacia kocka má odporúčanú cenu 7,29€ - ak máte rady čistiace výrobky LUSH typu Coalface, odporúčam túto kocku vyskúšať, pôsobí veľmi podobne a je určite dostupnejšia. 

BONUS:
Čakala vás dnes ráno v topánke výslužka od Mikuláša? My so sestrou sme si tam okrem poriadnej nádielky sladkostí našli aj tieto dve rozkošné vecičky zo Sashe.sk. Ja som svoj dokonca dostala v krásnom handmade balení, pri ktorého výrobe sa sestra inšpirovala výtvormi Domče z blogu Čo Domča robí?

Toto je obal...

A toto je obsah, odznak z dielne PupaArt, konkrétne so slečnou Rozálkou, na ktorú sa údajne podobám :D Je perfektný, ďakujem!

No a ja som v roli Mikuláša doručila tento cukríkový náramok od slečny invisiblegarden. Je tvorený brúsenými achátmi a dĺžka je ideálna na naše pidi zápästia. Tak snáď sa páči. :)


Fuu, nakoniec som vytvorila vcelku rozsiahly článok, ak neblogujete, neverili by ste, ako dlho to trvá... Teraz už späť k školským povinnostiam, dúfam, že máte skladkého Mikuláša!

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

6 komentárov

  1. ten sprcháč určite najbližšie ovniam...ja som niekedy milovala od palmolive sprchový gél ylang ylang....to som vždy bola v sprche strašne dlho a stále som sa potom ovoniavala :-D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no a akurát včera som čítala článok o veciach, ktoré si už tá konkrétna bloggerka znova nikdy nekúpi, a bola tam tá balea pena na holenie. myslím že to bola ona, lebo obrázok tam nebol, ale spomínala rozprašovač a na fotke tu to tak podobne vyzerá... tak teraz ako ? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No podla mna je ta pena viac nez v pohode. A hoci to vyzera ako rozprasovac, mne ten aplikator pride uplne rovnaky ako u kazdej peny, teda von ti to vyjde na styl slahacky, nadychany oblacik :D Ten clanok necitala, neviem, v com mala problem, mne naozaj vyhovuje :)
      Veronika

      Odstrániť
  3. Mnaaam to palmolive by som rada vyskusala, urcite je super! Ja som tiez blazon do vianoc :))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ooo dakujem za to poradenie na Osis+, musim vyskusat, lebo moje kucery strajkuju :/

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta