A England: Dragon

12:23

Poznáte značku lakov A England? Ja som ju objavila už dávnejšie cez moju obľúbenú (najmä) nechtovú blogerku Nihiridu. Ide o pomerne malú a nezávislú značku, teda nemá enormne široký sortiment alebo každý mesiac nové kolekcie. Jej koncept mi však učaroval. Všetky laky, ktoré značka A England predáva, sú totiž inšpirované britskými legendami, mýtmi, ale aj literatúrou. Každý z nich bol vytvorený s s myšlienkou na tú či onú fiktívnu (a možno niekedy aj reálnu) postavu. Takmer všetky farby a odtiene sú podľa mňa veľmi originálne a nezvyčajné, podobné len tak niekde v drogérii neuvidíte. Množstvo z nich má veľmi zaujímavý holografický finish. 
Laky sú pomerne drahé, normálne jeden stoji 9 libier (za 13ml laku), čo je dosť, ak do lakov bežne toľko neinvestujete. Ak si zvyknete kupovať značky ako O.P.I., cena vám pravdepodobne taká vysoká nepríde. Poštovné je však do celého sveta zdarma a na stránke sa zvyknú objavovať akcie, preto keď som zbadala môjho dlhomesačného favorita, lak v odtieni Dragon za 6 libier, neodolala som a objednala ho. Prišiel za cca týždeň. 

Lak Dragon je zaradený v kategórii legiend a jeho meno sa odvoláva na legendu o sv. Jurajovi a drakovi. Klasicky ide o legendu, v ktorej krutý drak okupoval kráľovstvo a požieral mladé panny a hrdina, sv. Juraj túto príšeru porazil. 

Lak je krásnej zelenej farby s rôznymi holografickými odleskami, ktoré sa, samozrejme, nedajú v tomto počasí vôbec odfotiť. Je to však nádherná, machová zelená, ktorá v každom svetle vyzerá inak - a nikdy nie zle. Lakoval sa geniálne, stačila jedna vrstva na plné krytie, nedieroval, nebol príliš hustý, proste ideálny lak. Schol mierne matne, preto som ho pretrela nadlakom. Dnes, na tretí deň je stále v dobrom stave, mám síce oťukané končeky nechtov, ale to je u mňa úspech, po troch dňoch zväčša už musím laky odlakovávať, tak zle vyzerajú. Snažila som sa vám ho odfotiť na prirodzenom (prvé 2 foto), ale aj umelom svetle (zvyšné foto). Ak chcete vidieť ešte viac, pripájam link na Nihiridin článok o tomto krásavcovi, nájdete tam ešte viac fotiek a informácií. 




Z článku vám asi došlo, že laky značky A England odporúčam všetkými desiatimi aj napriek vyššej cene. Ak sa vyskytne nejaká akcia na ďalšieho z mojich favoritov, určite nebudem váhať a objednám ho, viem, že určite bude stáť za to. 

Už keď spomínam Britániu a Anglicko, poznáte seriál Downton Abbey? Ja som sa o ňom dopočula len nedávno, ale po zhliadnutí prvej časti som milo prekvapená, ako fanúšičke diel od Jane Austenovej sa mi veľmi pozdáva, predvojnové starosvetské prostredie sa v seriáloch už tak často nevidí
Dúfam, že vás dnes nezasneží a neodfúkne!

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

11 komentárov

  1. Ja ich par mam a milujem vsetky, este chcem tento Dragon a Tristam :) A vlastne vsetky, lebo su skvele :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. A England se mi strašně líbí! Jen ty ceny... ale jednoho dne určitě taky neodolám :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzera zaujimavo, o tejto znacke som doposial nepocula

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Tak ten je teda boží... :) Značku neznám, ale koukám, že bych asi měla... :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. serial poznam a videla som vsetky doterajsie diely. a tesim sa na dalsiu seriu.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nemala si tam napisat, ze posielaju zadarmo :O Nihridu mam rada a tieto laky som prvykrat videla prave u nej a Dragon sa mi velmi pacil. Myslim, ze ma bude lamat, kym bude v akcii. Len som si ho pamatala trochu tmavsi. Nevadi :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No, aj mňa hneď zlomil fakt, že poštovné je zadara, neznášam platiť za poštu rovnako/viac ako za vec, ktorú si kupujem! A mala by si si ho kúpiť, je nádherný! A tmavší je myslím ten Saint George ;)

      Odstrániť
    2. Dragon je stale za 6 libier, objednavala som ho teraz cez vikend :)

      Odstrániť
  7. Tak to je úžasná barvička. Taková netradiční :)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. o tejto značke počujem prvý krát :) musím si čo to ešte vygoogliť ale je to nádherná holografická farba :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. serial vobec nepoznam, ale idem hned kuknut trailer. Ja som zacala minuly tyzden pozerat Go On a New Normal. Oboje mozem odporucit, ide o komedialne serialy.
    Farba laku je uplne uzasna, na svetle sa musi krasne lesknut!

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta