BEST OF 2012 TAG

12:34

Na všetkých blogoch, ktoré sledujem sa sumarizuje, zoraďuje a bilancuje a zo zoznamov najlepších výrobkov za rok 2012 už mám vyhliadnutých pár adeptov na kúpu v roku 2013. :) Takéto príspevky sa mi veľmi páčia, a preto som sa rozhodla jeden spraviť aj ja. Bude však trošku rozdielny - nebude len o kozmetike, ale aj o oblečení a náhodných veciach ako hudba či knihy. Dúfam, že tak bude pre vás tento príspevok viac záživný. A aby som si neprivlastnila kredit za tento "geniálny" nápad, ide o TAG, ktorý sa vyskytuje na YouTube, ja som si ho všimla tuto, aj keď nejde o pôvodnú autorku TAGu. Takže, dosť bolo zbytočných obkecov, poďme na to!

BEAUTY

Najlepší výrobok na tvár: Maybelline Affinitone Concealer
Počas roka 2012 som vyskúšala viacero make-upov a dokonca aj jeden ázijský BB krém. Ani jeden ma však neočaril natoľko, aby sa stal víťazom tejto kategórie. Rozmýšľala som, čo naozaj používam vždy a so všetkým a k čomu sa stále vraciam. A vyšiel mi z toho tento Maybelline krémový korektor, ktorý krásne zakryje kruhy pod očami, začervenania aj nedokonalosti a v prípade núdze sa dá použiť aj bez make-upu, lebo perfektne splynie s pleťou. Naozaj všestranný výrobok, ktorý podľa mňa medzi bežne dostupnými značkami v drogériách nemá žiadnu konkurenciu.


Najlepší výrobok na líčka: e.l.f. lícenka a bronzer v 1
Tento výrobok nie je najpigmentovanejší, ani na pleti nevydrží najdlhšie, a predsa si získal v roku 2012 moju priazeň. Je totiž veľmi praktický. Lícenka je príjemná broskyňovo-ružová kombinácia, ktorá pristane naozaj ku každému očnému make-upu. Nie je úplne matná a na pleti vytvorí svieži efekt. Keďže nie je priveľmi pigmentovaná, netreba sa veľmi hrať s nanášaním a ľahko si ju na líčka dáte aj s rannými polozalepenými očami. Bronzera v tomto due som sa chvíľku bála, keďže ja na moju svetlú pleť mierne pritmavý a má jemný nádych do oranžova. Avšak ak sa používa s citom a správnym štetcom, dá sa s ním jemne kontúrovať a dodať pleti zdravší vzhľad. Čiže toto duo nie je najlepší výrobok pod Slnkom, ale veľmi jednoducho sa používa a vždy vyzerá dobre.



Najlepší výrobok na oči: Essence Stay All Day očný tieň v odtieni 02 glammy goes to...
Krémové očné tiene značky Essence nespomínam na blogu po prvýkrát. A to preto, že sú naozaj dobré. Na viečkach vyzerajú dobre aj samé o sebe bez kombinovania s inými očnými tieňmi a vydržia neporušené od rána do večera. Tento odtieň bol mojím verným spoločníkom, tento rok som sa totiž nejako v očnom make-upe nevyžívala, preto bolo pre mňa ideálne si ho len naniesť a nemusieť už ďalej nič riešiť.



Najlepší výrobok na pery: Yes to Lip Butter in Mint
Neviem či tento balzam nespadá skôr do kategórie starostlivosti o pleť, bol to však suverénne najvaic používaný produkt na pery, preto som sa rozhodla trošku švindľovať. Mám doma slušnú zbierku rúžov a aj pár leskov, stále ich však nepoužívam tak často, ako by som chcela. Príčina? Je s tým veľa roboty. :D No áno, pri tmavších odtieňoch treba byť precízny a výrobok aplikovať počas dňa viackrát a tie svetlejšie a krémovejšie zasa nič nevydržia, to aby si ich človek nanášal každú hodinu. Preto zvyčajne ostanem pri balzame - tento je prírodný, veľmi krémový, pery vyživí to hĺbky a má príjemnú mentolovú vôňu a chuť. Ale ak by som si mala predsa len vybrať nejaký rúž bude to Sephora Rouge Shine No.13 Forever Yours. Jemná ružová, ktorá pery oživí. No dá sa tým niečo pokaziť??


Najlepší výrobok v starostlivosti o pleť: Bioderma Sensibio H2O
Viem, že na vás číha z každého best of, ale je to jednoducho tak, tento výrobok je vynikajúci, používam ho non-stop od začiatku leta a už by som ho nevymenila. Odlíči všetko, neštípe a moja pleť na túto micelárku nedá dopustiť. Samozrejme, netreba od nej čakať tonizáciu alebo stiahnutie pórov, ideálna je hlavne na odličovanie a čistenie pleti. Myslím si, že stojí za tých pár eur navyše a tiež je veľmi dostupná. Stále mi príde "ľúto" všetkých tých britských a zámorských blogeriek/vlogeriek, ktoré ju zúfalo musia zháňať na nete. Ale zasa, my musíme takto zháňať takmer všetky tam bežne dostupné značky. :)

Táto kategória bola pre mňa trochu zložitá, keďže lakov mám neúrekom a často ich striedam. Takže som skôr rozmýšľala, ktoré som používala tento rok najviac. A došlo mi, že to určite boli tieto dva vo výrazných koralovo-červených odtieňoch. Koralové odtiene sú perfektné na leto, hodia sa k opálenej pokožke a výborne vyzerajú aj na nechtoch na nohách. Sú to také laky, ktoré si dávate na nechty bez rozmýšľania, sú vhodné na každú príležitosť. A u Dermacol One Coat ma teší aj fakt, že na krytie mi naozaj stačí jedna vrstva, takže sa lakovaním nemusím zaoberať pod dňa. 

Najlepší produkt na vlasy: Elséve Volume Collagen sprej pre objem od korienkov
Rok 2012 nebol k mojim vlasom práve štedrý. Začali mi výrazne vypadávať a hoci sa to teraz ustálilo, nezlepšilo sa to. Hlavne kvôli tejto situácii bol Elséve sprej pre mňa nenahraditeľným pomocníkom - udržal v mojich pár jemných vlasoch objem aj bez nutnosti použitia fénu. Tiež som vám už o ňom písala, čiže viac informácií nájdete v článku. Momentálne sa chystám na ďalší objemový sprej, tak vám dám potom vedieť či som našla nového favorita.

Najlepší telový produkt/parfém: DKNY Sweet Delicious Pink Macaron
Aj keď je táto kategória naozaj rozsiahla, uvedomila som si, že v nej nemám jasného obľúbenca, výrobky v sprche sa mi rýchlo menia, jediná stálica je gél na intímnu hygienu a ten asi nie je pre blog najvhodnejší adept. :D Podobne som na tom s parfémami. Mám asi 3 a všetky používam rada a pravidelne ich striedam. Preto som túto kategóriu prenechala sestrinmu objavu - ružovému "jabĺčku" z limitovanej edície od DKNY. Musím povedať, že som si ho zamilovala aj ja, je sladký, ale v príjemnom slova zmysle, cítiť v ňom karamel, ale aj nejaké ovocie a jemné kvetinové podtóny. A navyše dlho vydrží. Škoda len, že to bola limitka a momentálne ho zoženiete už len málokde. 


FASHION

Najobľúbenejšie/najviac nosené oblečenie: Košele
Určite sa nenájde len jeden jediný kúsok, ktorý by bol jasným víťazom v mojom šatníku, avšak košele boli u mňa suverénne najnosenejším artiklom minulého roka. Hodia sa k sukniam, nohaviciam, dajú sa skombinovať do ležérnych ale aj viac formálnych kombinácii. Mám ich naozaj dosť a januárové výpredaje ma lákajú na ďalšie kúsky do zbierky. ;)

Najobľúbenejší/najviac nosený doplnok: Hodinky Casio
Hodinky ako doplnok tiež nespomínam prvý raz, odkedy som ich dostala ako darček na promócie, nedám ich z ruky. Tieto strieborné značky Casio ladia s každým outfitom a aspoň sa zakaždým nemusím hrabať v kabelke za mobilom, keď chcem vedieť koľko je hodín. 

Najobľúbenejšie/najviac nosené topánky: čierne platformové lodičky NewYorker
Pohodlné, praktické, ľahko kombinovateľné. Osobne vždy radšej siahnem po topánkach bez opätku, ale tieto krásavice by som nosila takmer ku všetkému. Páči sa mi, že konečne môžem nosiť niečo elegantnejšie bez toho, aby ma celý deň boleli nohy a zabíjala som sa na každom kroku. Spomenúť však musím aj mokasíny či plátenky, tie ma taktiež verne sprevádzali jarou a jeseňou. 

RôZNE

Najlepší seriál: Gilmore Girls
Rozhode pre vás nie je novinkou, že Gilmore girls zbožňujem. Zvykla som ich pozerávať ešte počas základnej školy a tento rok si znova objavila ich čaro. Momentálne končím 4. sériu. :) Páči sa mi atmosféra, akú v seriáli vytvorili, príde mi, že všetci sú tam svojím spôsobom trafení a nikomu sa to nezdá divné. Je to ideálny únik od skutočného sveta, kde je to presne naopak. 


Najlepší film: Hobbit - Neočakávaná cesta
Vždy som bola veľký fanúšik Tolkiena, Pánom prsteňov som bola v určitom veku celkom "posadnutá" na trojke som bola v kine 2krát :D. Samozrejme, čítala som aj knihy a nie raz, momentálne sa chystám si ich konečne zohnať v originále. Prvá časť filmového Hobbita ma celkom milo prekvapila, Jackson (režisér) to síce berie dosť zo široka a veľa čerpá z dodatkov k Pánovi prsteňov, ale je to spravené dobre, prostredie Nového Zélandu sa na Stredozem geniálne hodí a dej aj prevedie vás doslova vtiahnu do seba. Plus, hudba je zas a znova umeleckým dielom! Teším sa na pokračovanie, škoda, že to delil až na tri časti, čistý marketingový ťah. :/


Najlepšie jedlo: Talianska kuchyňa
Odkedy bývam bez rodičov a mimo intráku, začala som sa stravovať inak, sama skúšam okrem klasických jedál aj mnoho ľahkých a rýchlych pochúťok z čo najčerstvejších surovín. Do týchto kritérií ideálne spadá talianska kuchyňa, cestoviny s rôznymi omáčkami a nespočené šaláty sú u nás častými hlavnými chodmi. Rada sa inšpirujem na blogoch alebo na You Tube (napr. Laura Vittale, Sorted Food).



Najlepší nápoj: Voda a kvalitná káva
Pitný režim netreba podceňovať a odkedy mám eko fľašku Earthlust, jeho dodržiavanie je akosi jednoduchšie. Tiež som sa už o nej zmienila, takže bližšie info nájdete tu. Okrem vody som objavila vďaka sestre aj čaro dobre zrnkovej kávy, keďže sa do našej domácnosti konečne dostala táto praktická konvička, vďaka ktorej si kvalitnú kávu môžete vychutnať aj bez drahého kávovaru alebo kávovej usadeniny vo vašom nápoji. Momentálne si v nej robíme kávu z Tchiba, najchutnejšia je tá so slonom na obale. ;)


Najlepšia pesnička: Muse - Madness
Tento rok bol pre mňa rokom skupiny Muse, v novembri sme boli na ich koncert v Prahe a ja som sa na ňho nadšene tešila asi od apríla, kedy sme lístky kúpili. Taktiež vydali nový album The Second Law, ktorý síce nie je najlepší aký kedy vyprodukovali, ale stále má niečo do seba. A prvým singlom z neho bola práve Madness, na prvé počutie strašná pesnička, ktorá si však nakoniec záhadným spôsobom získala moje srdce.  Samozrejme, asi každý bude súhlasiť, že nové veci sa už nedajú porovnávať so staršími albumami, ale ja som stále ich veľký fanúšik. A koncert, to bolo naozaj "heaven on earth", ešte nikdy som nebola tak blízko pred pódiom. :D


Najlepšia kniha: William Saroyan - Tracyho Tiger
Knihu, ktorú som už chcela veľmi dlho, mi na poslednom Dobrom trhu na Panenskej kúpil môj priateľ. Je to kratučká podivuhodná kniha s množstvom nádherných obrázkov a hlavne nádhernými myšlienkami. Istým spôsobom mi pripomína Malého Princa. Odporúčam prečítať.

"Kde je zábava, kde je hra, kde je fantázia, kde sú čary? Neznášam psychiatriu. Ludí milujem. Bláznivých ludí, krásnych ludí, zranených ludí, chorých ludí, zlomených ludí, rozbitých ludí, milujem, milujem. Prečo? Prečo ludia stratili zábavu, hru, fantáziu, čary? Kvôli čomu? A-há. Penjáze?"
doktor Pingitzer

Takže, toto je koniec siahodlheho tagu, ak ste ho prečítali do konca, som rada. :) Ak ste niekto ešte náhodou na svojom blogu nerekapitulovali a nehodnotili rok 2012, budem rada, ak sa do tagu zapojíte, aj keď viem, že je už takmer polovica januára. :) Ja vám už len prajem, aby bol rok 2013 ešte lepší ako ten predchádzajúci a aby nám to písanie/čítanie blogov vydržalo čo najdlhšie a neznechucovali sme sa rôznymi drobnosťami, ktoré nám na blogoch vadia. Nech sa vám darí!

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

9 komentárov

  1. Teďka nevím, jestli to, že jsi byla na Návratu krále dvakrát, myslíš jako že je to hodně nebo málo... :-D Ale Hobit mě taky překvapil, já se bála, že to bude jenom epičnost a ještě větší epičnost, naštěstí trochu té pohádky se tam taky propašovalo, což mě moc těší :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Videla som ho, samozrejme, viackrat, ale kedze do kina nezvyknem chodit na jeden film viac ako raz, to, ze som na Navrat krala bola 2x bola u mna celkom nezvycajna vec. Navyse som vtedy mala 13 rokov a veeeelmi maly financny obnos pre vlastnu potrebu :D.

      Odstrániť
    2. V tom bylo dobré naše maloměstské kino. Sice tam byla zima a film občas pouštěli divně přeházený, ale zas byly dvě představení za cenu jednoho :-D

      Odstrániť
  2. Super príspevok. Vo veľa veciach sme sa zhodli.
    Zapoj sa do mojej giveaway: http://momosbeautydiary.blogspot.sk/2013/01/giveaway-ii.html

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, ze sa prispevok pacil. A dakujem aj za pozvanie do GW, ale bohuzial sa nezapojim, pride mi to, ze na taku malicku giveaway mas trosku vela poziadavok - neber to v zlom, len ako radu od trosku skusenejsej blogerky - nikto nema rad tak vela podmienok ak sa nehra minimalne o Chanel alebo co :D A ani vtedy nie ;). Ale mas pekny blog, tak nech sa ti dari!
      Nikavero

      Odstrániť
  3. pekne :) ta kniha vyzera naozaj dobra

    OdpovedaťOdstrániť
  4. mňam dala by som si taliansku kuchyňu

    GIVEAWAY
    http://aj-ro-na.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. OOOOOOOOOOOO Tracyho tigeeer!!!! To je supeeer ZuzkaG

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Maybelline Affinitone Concealer, jeden z nejlepších korektorů. Narozdíl od jiných korektorů ho stačí jen troška, aby zakryl, jak píšeš, všechny možné nedokonalosti (:

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta