Book of Shadows

22:19

Vo vianočných novinkách volume 2 ste si mohli všimnúť túto krásnu ručne robenú paletku na očné tiene, ktorú som dostala od sestry. Že existujú prázdne paletky, do ktorých si môžete dať akékoľvek tiene som registrovala už dlhší čas, prevažne však išlo o paletky z MACu, potom začali byť v trende Z-palettes a UNII palettes, všetky sa mi však zdali dosť drahé, ich stránky sú dosť neprehľadné a ani za svet som nemohla zistiť či a za koľko posielajú na Slovensko. Skúšala som aj eBay, našla som tam však len paletky, ktoré majú presne určenú veľkosť a tvar očných tieňov, ktoré sa do nich vmestia. Preto keď som v jednom YouTube videu počula o nezávislej autorke, ktorá takéto paletky tvorí na americkej verzii Sashe - etsy.com,  pod pseudonymom Another soul, veľmi ma to zaujalo. Má prekrásne motívy, skvelý výber a paletky sú ručne robené. Jediné, čo ma dlhý čas odrádzalo, bola cena poštovného, predsa len, je takmer taká vysoká ako cena paletiek (tie stoja cca 13-17USD), 10 USD. Takže som nákup odkladala, odkladala, až som na ne takmer zabudla. A vtedy ma prekvapila my dear sister, ktorá mi jednu objednala na Vianoce. 

Začala som trochu zoširoka, teda pre neznalých veci ešte v skratke zrekapitulujem, o čo u takejto paletky ide. Book of Shadows (alebo aj Z-palette a UNII palette) je prázdna magnetická paletka, do ktorej si môžete podľa vlastnej vôle a vkusu vkladať očné tiene. V jej vnútri je magnetická plocha, na ktorú si môžete ukladať očné tiene, ale napr. aj lícenky a bronzery rôznych tvarov, keďže v sebe nemá žiadne priehradky. 

A načo je to dobré? Ak máte rady make-up, určite ste si všimli, že sa vám začína hromadiť kopa rôznych mono a duo tieňov a pomaly, ale isto vám zapĺňajú vaše kozmetické zásuvky. Sem-tam ich aj niekde stratíte a aj keď sa vám páčia, nepoužívate ich. A práve to táto paletka rieši - ak tieto tiene vyberiete z ich pôvodných obalov a naukladáte ich do nej, budete ich mať všetky pekne na poriadku a poruke. Alebo, niektoré značky predávajú aj samotné náplne ich tieňov, napr. MAC, Makeup Geek, INGLOT a sú zvyčajne lacnejšie - tiež si ich môžete dať priamo do tejto paletky. 


Ak si však nekupujete samotné náplne, je tiene nutné pred vložením do paletky dostať von z ich pôvodných obalov. Existuje na to mnoho metód, na internete sa stretnete najčastejšie s tou, ktorá používa žehličku na vlasy, tá roztopí lepidlo, ktorým je náplň uchytená a umožní tak tieň vybrať von. Ja však žehličku nemám a celkovo je tá metóda dosť časovo náročná, preto som hľadala ďalej. A objavila som inú, veľmi efektívnu metódu, o ktorej vám poviem v ďalšom článku, lebo tento je už aj tak pridlhý. :)

Ako môžete vidieť na ďalších fotkách, úspešne som z balení vybrala zopár tieňov Essence a Catrice (pre istotu som vyberala lacnejšie a menej používané očné tiene, ak by mi to náhodou nevyšlo). Teda môžem povedať, že do paletky sa zmestí približne 8 tieňov Essence + 6 menších tieňov typu MAC. Vcelku slušný počet. Tiene sa po vložení do palety samy nepohybujú, magnet je dostatočne silný. Ako jediné negatívum vidím to, že paletka je z papiera. Ide síce o kvalitný a nie ľahko zničiteľný papier, skôr extra pevný kartón, ktorý je v pohode možné čistiť vlhkou handričkou, ale stále je to nepraktické, keďže ide o pomerne ľahko špiniaci sa materiál.  



Ak to mám zhrnúť, s paletkou som veľmi spokojná, je veľmi kvalitne urobená a jej veľkosť na moje potreby plne stačí. Materiál by určite mohol byť praktickejší, ale treba brať do úvahy, že je to ručná práca robená s ohľadom na životné prostredie. Už sa neviem dočkať, kedy ju celú zaplním. 

Ako ste na tom vy? Vlastníte podobnú paletku? Čo si o nej myslíte?

Plus sa ospravedlňujem za mierne chaotický článok, myslela som, že bude mať úplne iný obsah a štruktúru, preto to nakoniec vypálilo úplne ináč. :D

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

4 komentárov

  1. Já bych takovou paletku taky nutně potřebovala, ale ty ceny mě zatím vždy odradily... Ale už si opravdu budu muset koupit místo sto padesátého stínu něco, kam je uložím :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. prudko začínam o takomto niečom uvažovať aj ja ... som nevedela, že vyrábajú aj takéto hand made paletky. prudko uvažujem, ďakujem za skvelý tip!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Je to celkom mile asle asi by som to ja nevyuzila

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta