Môj boj (+ Bioderma recenzia a giveaway!)

17:38

Chvalabohu, nikdy som nemala vážnejší problém s akné, myslím tým teda jeho chronické verzie, nie pár vyrážok v puberte. Avšak keďže mám pleť zmiešanú, používam pomerne veľa dekoratívnej kozmetiky a samozrejme ako žena trpím počas mesiaca rôznymi hormonálnymi výkyvmi (o strese nehovoriac), ani mne sa rôzne nedokonalosti pleti nevyhýbajú. Ide hlavne o upchané póry a čierne bodky, avšak z času na čas ma postihnú aj zapálené vyrážky a sem-tam aj mega nepríjemné podkožné bolestivé potvory. Preto hoci bežne používam výrobky na normálnu/zmiešanú pleť, v poslednom čase som do svojej dennej rutiny zapojila viac výrobkov, ktoré sú určené špecificky proti akné. A celkom na mňa fungujú, preto som sa rozhodla s nimi podeliť. 
Z obr. sa záhadne stratilo Bioderma Sébium Sérum :)

1. Nivea Visage Denný hĺbkovo čistiaci gél Clean Deeper (150ml, cca 3-4€)
Na čistenie pleti som donedávna zvykla používať hlavne Konjac špongiu v spojení s čistiacim gélom, ale v poslednom čase som začala mať pocit, že na poriadne vyčistenie pórov mi to nestačí. Chcela som skúsiť nejaký mechanický peeling, lákala ma Neutrogena, ale nakoniec som v drogérii náhodne siahla po tomto dennom peelingu od Nivei. Zlákalo ma slovo "denný", a to, že v sebe nemal priveľa drsných zrniečok. Používam ho každý večer a zatiaľ som spokojná. Je priemerne abrazívny, cítim, že pleť čistí, avšak nejde mi ju zodrať. Navyše, pnutie pokožky je po ňom len veľmi jemné, čo je pre mňa dôležité, keďže u väčšiny anti-akné výrobkoch mám pocit, že mi ide tvár stiahnuť z kože, tak mi ju vysúšajú. Nie je to zázrak, ale momentálne mi vyhovuje. 

Pred pár týždňami sme vás informovali o novinkách značky Bioderma na problematickú pleť, išlo o dvojicu výrobkov, anibakteriálny korektor, ktorý má okrem zakrytia nedokonalostí pleť aj liečiť a o špeciálne sérum, ktoré sa má o problematickú pokožku komplexne postarať. Bohužiaľ, korektor je pre mňa pritmavý, takže som ho zatiaľ netestovala (čakám na nejaké to opálenie :)), ale Bioderma Sébium Global sérum testujem poctivo odkedy sme ho dostali. Boli nám zaslané 2 kusy, jeden som preto posunula kamarátke, ktorá má s pleťou väčšie problémy ako ja, aby sme mohli jeho účinky posúdiť objektívnejšie. Sérum sľubovalo regulovanie mazu, zjemnenie nedokonalostí a upokojenie a zvláčnenie pokožky.  A aké sú naše závery? Ja toto krásne voňajúce sérum (vonia sviežo ako uhorky) s krémovou textúrou používam hlavne na noc. Čo vždy pozorujem okamžite, je upokojenie pleti. Ak som ju predtým mala začervenanú, alebo som si (nedajbože) do nej rýpala, po nanesení podráždenie o chvíľu zmizne. Bohužiaľ, proti nedokonalostiam už vytvoreným na mňa ani na kamarátku bohvieako nefungoval, ak áno, len veľmi minimálne. Čo však spĺňa dokonale, je vyhladenie pleti. Tu si ozaj spraví svoju robotu ako ešte žiadny anti-akné výrobok aký som kedy vyskúšala. Je príjemne hydratačný a pleť je veľmi jemná a vláčna, čo je u podobných výrobkov naozaj rarita. Preto sú naše závery zmiešané - Sébium Global vás rozhodne vyrážok a čiernych bodiek nezbaví, ale pokožka je po ňom krajšia, jemnejšia a príjemnejšia na dotyk. Rozhodne ide u unikátny výrobok na trhu

3. Bioderma Sébium Sérum (40ml, 14,89€)
Ďalší výrobok z rady Sébium nepatrí medzi novinky, už dávnejšie nás však zaujal svojím konceptom. Ide totiž o sérum, ale nie všelijaké, ale peelingové. Tiež má vyrovnávať povrch pleti a dokonca vraj pomôcť aj so stopami po akné. Presne kvôli druhému účinku som ho testovala ja, totiž ak raz mám zákernejšiu vyrážku, stopa po nej mi na tvári ostane kľudne aj rok. Bohužiaľ, sérum je na mňa dosť drastické, môžem ho používať len lokálne na miesta na T-zóne, inak mi veľmi vysušuje pleť. Miesta po akné mi teda až tak dobre nezosvetlil, avšak tiež sa mi osvedčil na upokojenie zapálených miest. Ak mám nejakú problematickú oblasť, večer ho nanesiem a na druhý deň je zápal oveľa miernejší a postihnuté miesto celkovo vyzerá lepšie. Viem si predstaviť, že by to bol fajn výrobok na mastnejšiu a problematickejšiu pleť ako je tá moja. Ja preferujem Sébium Global kvôli jeho hydratačným vlastnostiam. 

4. Essence Pure Skin Anti-spot intenzívna nočná kúra (40ml, cca 3€)
5. Aknelot Roll-on lotion s prírodnými antiseptikami (20 ml, cca 2-3€)
Ak sa už nejaká tá vyrážka vyskytne, vždy siahnem po lokálnej starostlivosti, vidím totiž zásadný rozdiel v rýchlosti hojenia ak ju použijem a ak nie. Momentálne mám doma 2 výrobky, prvým je gél od Essence, ktorý si pochvaľuje napr. Plum Foolery, na mňa, bohužiaľ, nejaké zázračné účinky nemá. Vyrážky jemne vysuší, to je asi tak všetko. A čo ma na ňom vyslovene štve je fakt, že gél vôbec nezasychá, ostáva lepkavý celú večnosť, teda sa pripravte na prilepenie na obliečky. Druhý výrobok je českého pôvodu a používam ho oveľa radšej. Je na alkoholovej báze, teda vyrážku vysuší a dezinfikuje a rozmarín a levanduľa pokožku upokoja. Akurát mi ten roll-on príde dosť nehygienický. Aj napriek tomu ho používam veľmi rada, ide o jednoduchý, ale účinný výrobok. 

6. Feminine Support - doplnok stravy pre ženy (60tbl, cca 12€)
Vypadávajú mi vlasy, lámu sa mi nechty a tak celkovo mám pocit, že mi chýbajú nejaké minerály a vitamíny, preto som sa rozhodla si kúpiť nejaký doplnok stravy na ne určený. Mám však antipatiu na značky alá Revalid a GSEladen, keďže s nimi nemám bohvieaké skúsenosti a sú veľmi predražené. Preto som lekárničku poprosila o radu a vybrala mi toto. Tablety sa majú používať 3xdenne, teda balenie vám nevydrží veľmi dlho, len 20 dní. Ja som ho už takmer celé dobrala a predstavte si, výsledky sa nestihli prejaviť na nechtoch, ani na vlasoch, ale prejavili sa na pleti. Musím povedať, že už fakt dávno som nemala takú peknú pleť, serióznejšie nedokonalosti sa mi vyhýbajú. Samozrejme, nemôžem si byť istá, že je to len týmito vitamínmi, ale ja tomu dávam dosť veľkú šancu, keďže zastávam názor, že ak nie je niečo v poriadku s vaším telom, prejaví sa vám to aj na pleti. Môjmu očividne chýbajú živiny. Chystám sa kúpiť ďalšie balenie, tak dúfam, že pomôže aj vlasom a nechtom. 


7. Minimálny make-up
Mojím posledným bojovým tipom je to, že nenosím veľa make-upu, celkovo rôznych podkladov, BB krémov, líceniek a rozjasňovačov. Make-up aj BB-krém si teraz vždy miešam s hydratačným krémom a na pleť tak dávam len naozaj ľahkú vrstvu. Tak isto sa to snažím nepreháňať s lícenkami a rozjasňovačmi, všimla som si totiž, že mám v tejto oblasti v poslednom čase čím ďalej, tým viac upchané póry. 

GIVEAWAY o Bioderma Sébium Korektor
No a nakoniec vám prinášam ešte ľubovanú giveaway o anitibakteriálny korektor značky Bioderma. Ide o jemný tónovaný krém ktorý môžete naniesť na celú pleť, má zjednotiť tón pleti a zároveň bojovať s nedokonalosťami. Na začervenanie vám pomôže korektor zelenej farby, ktorý je ukrytý vo viečku výrobku. Aby ste ho získali, stačí nás sledovať a pridať e-mail do komentáru. Ďakujeme spoločnosti Bioderma za poskytnutie výrobku a dúfame, že sa podelíte so svojimi skúsenosťami. Giveaway končí v nedeľu 5.5.2013 o 0:00.
zdroj

P.S.: Musím však podotknúť, že korektor je mierne tmavšej farby, takže nič pre bleduľky :/

Prajem krásny májový víkend!

Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

26 komentárov

  1. jiiiha :) to sa mi zíde, až sa mi zas zbláznia hormóny (raz mesačne)
    veronika.bejdova163@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  2. sledujeem už dlhšie:)
    natalyadameova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. určite sa mi to zide mam take iste problemy niekedy s akne ..
    sledujem ťa budem rada ak sa aj pripojiš k nam :))

    http://aj-ro-na.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten Essence Pure Skin Anti-spot myslím že ani mne v ničom nepomohol a to som ho používala keď som mala pleť ešte celkom v pohode... čo sa teraz nedá povedať keďže už asi pol roka sa snažím zbaviť vyrážok a začervenania, celkom sa mi už začalo dariť a keď mi prišli vzorky z biodermy (iba tie malé za registráciu) tak som bola z nej nadšená... Doteraz som Biodermu nepoužívala pretože je pre mňa dosť drahá, ale rozmýšľam nad kúpou Sebium Global. Rada by som teda vyskúšala aj korektor možno to bude konečne nejaký pre mňa :) inač takéto vitamíny som ešte nevidela... Možno aj tie by pomohli, musím skúsiť :)
    LenuskaDurajkova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Sledujem :) veronika.ksenakova@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  6. na mojej pleti sa strasne odraza stres, prreto rozmyslam o nejakom doplnku. asi sa popozerom po tomto tvojom... nathalie1609@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  7. ja mám od essence taku vodičku s práškom,ktorá sa musí pohrkať a pre mna je teda zazrak-vyražku mi vysuší a na druhy den je takmer po nej.len sa rýchlo mína :/ musim sa popozerať po tom aknelote,viem že segra má odlič.vodu od nich,len netuším,kde to kupila.
    lu-cinda@azet.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Splnené
    e-mail: Simikus15@centrum.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  9. já s pupínky moc problém nemám, ale když už nějaký mám, tak to opravdu stojí za to...
    sleduji jako Luci
    lucisa.n@seznam.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Korektor je dobrá vec a zíde sa vždy, no nie ? :-)
    bkovacikova22@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  11. sledujem :) email: manovamichaela@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Mám mastnú pleť so sklonom k akné a najviac sa mi osvedčila rada Effaclar od La Roche Posay. Nepohrdla by som samozrejme ani biodermou možno by ma príjemne prekvapila. cipasblog@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  13. sledujem od začiatkov :)
    enkeli20@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  14. Korektor od Biodermy by som rada vyskúšala :)

    angelity.blog@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Tie vitamíny ma zaujali, keď doberiem moje zásoby terajšie, asi sa po nich poobzerám.
    A túto Bioderma novinku by som rada vyskúšala.
    blondiearea@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  16. sledujeme ako Ela Ika uz dlhsie :)
    email: revise.blog@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  17. sledujem, super giveaway :o) ... biodermu milujem

    email: krasolienka1988@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť
  18. bubina610@gmail.com
    sledujem ako bubu bubu

    OdpovedaťOdstrániť
  19. splnene podmienky, korektor od biodermy by ma velmi potesil :) sledujem ako macko usko
    mackousko1995@gmail.com

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta