Nákupy na iHerb.com

11:29

Americkú internetovú stránku iHerb sme objavili cca pred necelým rokom, a to tuším cez PetraLovelyHair, ktorá ho odporúčala na kúpu štetcov Real Techniques. Sestra mi nakoniec na Vianoce odtiaľ kúpila sadu Core Collection, ktorá obsahuje 4 štetce na tvár a odvtedy sa začala naša láska pre tento e-shop. Majú totiž skvelý zákaznícky servis, poštovné len 4 doláre (do cca 2kg), veľký výber naozaj zaujímavých výrobkov,  rýchly dovoz (u nás to vždy bolo od 10 do 14 dní), dobré ceny a veľa rôznych zľavových kódov. Odvtedy sme od nich objednávali najmä naše obľúbené prírodné balzamy na pery Crazy Rumors, ale pomaly sa odhodlávame aj na testovanie menej známych značiek. Aby som ešte trošku objasnila, e-shop iHerb sa zameriava hlavne na viac či menej prírodné výrobky a nejde len o make-up, alebo líčiace pomôcky, skôr tam nájdete množstvo ošetrujúcej kozmetiky a doplnkov stravy. 

Toto je náš posledný nákup:

1. Avalon Cosmetics kondicionér na vlasy Nourishing Lavender (312g, cca 5,3€)
Zatiaľ som síce nemala šťastie na prírodné prípravky na vlasy, to málo, čo som vyskúšala mi buď vôbec nesadlo alebo to nebolo nič extra, ale nevzdávam sa a skúšam ďalej. Táto značka ma zaujala svojím obrovským výberom, dostupnými cenami a sympatickými zelenými obalmi. Konkrétne tento kondicionér som si vybrala preto, lebo mám po lete vlasy ako slama a milujem levanduľu. Na účinky som veľmi zvedavá, vôňou ma očaril, je to akoby ste ovoniavali záhon levandule, žiadna umelina!

Značka Physicians Formula patrí k tým drahším v amerických drogériách, ale aj tak je veľmi obľúbená, keďže ich výrobky sú očividne pomerne kvalitné a vedia zaujať konceptom a dizajnom. Sestru očarila táto tvárenka. ktorá nielen dobre vyzerá, ale mala by obsahovať aj nejakú látku, Euphoryl, ktorá má vraj zlepšovať náladu - nič v zlom, ale podľa mňa je to pekná somarina :D. Každopádne, balenie je rozkošné a farby tiež nevyzerajú zle, tak hádam to s ňou nebude také tragické. 

Toto mydlo som našla keď som sa obzerala po nejakom prírodnom "čistidle" na pleť. Na iHerb má nespočetne veľa oslavných recenzií, údajne je skvelé na mnoho kožných problémov, od ekzémov až po akné, čo ma zaujalo na prvý pohľad. O kúpe ma potom presvedčila nízka cena, a to, že je naozaj 100% prírodné. 

To, že balzamy Crazy Rumors zbožňujeme netreba hádam pripomínať. Neobsahujú ropné látky, vybrať sa dá z viac než 40 príchutí a voňajú (aj chutia) skvelo. Ja som si do zbierky pridala tak trochu vianočnú príchuť Peppermint Twist, sestra siahla po sladučkej kombinácii čokolády a jahôd (Chocolate Strawberry) a ovocnom mixe marhúľ a sliviek (Leaping Bunny, Plum&Apricot). Práve kvôli týmto balzamom budeme asi zo stránky čoskoro objednávať znova, sú totiž podľa nás ideálnou vianočno/sviatočnou pozornosťou pre kolegyne či kamarátky. 

Ďalšou vecou, ktorá ma na stránke iHerb teší je fakt, že v sortimente majú aj viacero e.l.f. výrobkov, hlavne všetky ich štetce zo Studio rady. Značka e.l.f. sa síce dá kúpiť aj na slovenských stránkach, ale majitelia mali očividne nejaké čachre-machre a vznikli pochybnosti kto je vlastne reálnym distribútorom, kde objednávať a podobne, preto som úplne stratila chuť od nich niečo nakupovať, prišlo mi to maximálne neprofesionálne. Postrehli ste celú kauzu? Plus, ceny sú oveľa vyššie ako na iHerb. Každopádne, do zbierky som si pripísala aj tento štetec, ktorý má byť určený na minerálne výrobky, podľa mňa je však na to príliš malý a ja som si ho kúpila hlavne za účelom kontúrovania. Jeho detail som akosi zabudla sfotiť, preto zatiaľ musí stačiť oficiálne foto z iHerb, bližšie vám ho predstavím v pripravovanom článku o mojich obľúbených štetcoch. 

Na konci chcem však ešte upozorniť na jednu menšiu nevýhodu nakupovania na iHerb. Keďže ide o obchod mimo EÚ, vzťahujú sa na nákupy dane a clá. Od hodnoty 22€ od vás môžu vymáhať 20% DPH a nad 150€ aj clo. Čo môže poriadne pokaziť náladu aj radosť z výhodného nákupu. Preto to odporúčam trošku "zašvidľovať" a ak vám suma vychádza viac ako 22€, rozdeliť si to na 2 objednávky, prípadne objednať na meno inej osoby vo vašej domácnosti. iHerb dáva takmer ku každej objednávke zľavový kupón - 5 dolárov, takže ak ho využijete, v podstate si vyzmizíkujete poštovné, čiže ani v prípade rozdelenia objednávok nebudete stratoví. Toť moje nekalé tajomstvo. Ale odo mňa to nemáte. ;)
EDIT: Katka ma v komentároch upozornila, že ten kupón na -5 dolárov je akokeby na prvý nákup pre ďalšieho zákazníka, ale ja som ho dostala po každej objednávke. A použila som ho len raz, keď sme potrebovali rozdeliť objednávku, aby sme nemuseli platiť ďalšie poštovné, a to jednoducho, na objednávanie som použila moju druhú e-mailovú adresu, čo im stačí na to, aby ste sa stali znova "novým" zákazníkom. Ono, ak vám nevadí v prípade rozdelenia objednávok zaplatiť druhé poštovné, takéto čachre-machre si môžete odpustiť, to len na ilustráciu.:)

Už keď je to článok o nakupovaní, pridávam môj dnešný úlovok, CC krém od Max Factor, ktorý majú v týchto dňoch v Tescu My na Kamennom námestí v Bratislave za príjemnú cenu, necelých 9€. Jednu položku zo svojho wishlistu si môžem odškrtnúť. :)

Užite si víkend, v pondelok nás čaká prvý oficiálny jesenný deň!

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

13 komentárov

  1. Ďakujem za tip na ďalší eshop. Už aj sa idem hrabať a vyberať, to mydlo ma veľmi láka :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. tú kauzu Elf som vnímala, dosť ma to sklamalo, často však chodím do UK, takže si tovar z ELFu objednám tam.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. nie je ten kupón len na prvý nákup?:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Katka: Ten -5 dolárov asi hej, ale ja sama mám 2 mailové adresy a sestra tak isto, takže nebol problém ich uplatniť ;).

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super e-shop, mám odsud Crazy Rumors, Hurraw (ty se ale Crazy Rumors nevyrovnají) a Real Techniques štětce. K objednávce se dají zdarma přidat i nějaké dárky, já si přidala lip balm. Africké mýdlo mě výhledově taky láká. Jen s tím doručením jste asi měly štěstí, u mě dodání vždy trvalo přes měsíc.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jak se tu dá platit? paypalem? Koukám, že ty sady real techniques štětců vychází zhruba na 350 Kč, je to možné? Ale v tom poštovném se nevyznám, poradíš mi prosím?

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Jana: No nakupovali sme už zo 5 krát a ani raz to netrvalo viac ako dva týždne, tvoja zásielka sa asi musela niekam zatúlať :). Ale aj mne sa inak stalo, že balík prišiel z označením, že je z Nemecka, akoby ho omylom najprv poslali z USA tam a až potom preposlali mne na Slovensko...
    Miky: Bohužiaľ, PayPal sa tam použiť nedá, treba klasicky zadať údaje z karty, ja som normálne použila tú, ktorú mám bežne s PayPalom prepojenú. A áno, môže to tak byť, keďže ceny za Real Techniques štetce sú tam podstate lepšie ako u tunajších distribútorov. Ja jednu sadu mám a s istotou môžem povedať, že to nie je žiaden "fejk", dokonca rozmýšľam nad kúpou ďalšej. :) A čo sa týka poštovného, ja som si vždy vybrala to najlacnejšie, teda za 4 doláre, volá sa Global Priority Mail by DHL. Neviem či na to, aby ti zobrazilo cenu za poštovné, je nutné byť prihlásený. No a ako som písala, toto najlacnejšie poštovné sa dá použiť len pri obj,, ktorá má menej ako 4libry, teda menej ako necelé 2kg(1814g). Ale to sa dá len ťažko prekročiť, ak objednávaš veci ako štetece ;). Dúfam, že som pomohla.
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť
  8. tie balzamy sa mi veľmi pačia vyzeraju fakt super:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Nákup sa mi veľmi páči, brala by som asi všetko....musím sa už asi vážne dokopať k tomu nakupovaniu zo zahraničia:/

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Ela: Ak mám byť úprimná, mne už ani nenapadne pozerať na slovenských stránkach :) V ČR je to možno lepšie, ale SVK e-shopy sú dosť bieda, hlavne ma štve vždy to poštovné, keď to z USA vedia poslať za necelé 4€, prečo si niekde z Hornej-Dolnej pýtajú za poslanie 2 rúžov aj 5€?? Ja by som oželela kuriéra, práveže mi to nevyhovuje, keďže behám z práce do školy a častokrát je len taká možnosť.. No, dosť bolo vylievania sa, určite sa k tomu dokopaj! :)
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ahojte, moje obľúbené sestry,

    nalákali ste ma na moju prvú objednávku .))

    Budem objednávať RT štetce (Core Collection) a chcela by som aj Physician Formula lícenku. Ako ste spokojné s touto, ktorú ste si objednali Vy? Ide o odtieň rose alebo natural? A ten shimmer je príjemný? Ja uprednostňujem matné produkty a nie príliš krikľavé odtiene, tak som pri svojom rozhodovaní neistá.

    Ďakujem Vám za odpoveď,

    Pavla

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Polanka: Ahoj, sestra je s lícenkou spokojná, avšak na jej vkus je až príliš pigmentovaná, takže sa to s ňou dá veľmi ľahko prehnať (má odtieň Rose, ten druhý by mohol byť menej nápadný). A určite nie je príliš trblietavá, skoro ho ani nevidno. :)
    Nikavero

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta