Červené alebo červenšie? (Sleek vs. Gosh)

8:30

Za čas, ktorý funguje náš blog (a vy ho sledujete :)), ste si už mohli všimnúť, že výrazné pery sú obľúbené u nás oboch. Sestra preferuje ružovejšie a tmavšie odtiene, zatiaľ čo ja sa vyžívam v červených, koralových či dokonca oranžových odtieňoch. Neviem, nepomôžem si, ale výrazné pery mi prídu oveľa jednoduchšie ako výrazné oči, a to vo viacerých aspektoch. Prvý je samozrejme náročnosť aplikácie, vždy je jednoduchšie na seba nacápať červený rúž ako precízne pol hodiny tieňovať oči. Druhý aspekt je môj osobný pocit. Ak mám totiž výrazne nalíčené oči, cítim sa strašne zmaľovane, neviem čím to je, asi nie som zvyknutá alebo mám pocit, že mi farby oči zmenšujú... Každopádne, výrazné pery mi prídu ako oživenie každého make-upu (a dokonca aj oblečenia), preto sa mi v zbierke kopia ďalšie a ďalšie farby. Dnes vám porovnám moje najnovšie prírastky - Pout Paint od Sleek-u a novinku firmy Gosh, ich Lip Lacquer, teda "lak na pery".

Gosh Lip Laquer je celkom čerstvou novinkou, vo Fann parfumériách sa objavil len nedávno a mňa zaujal svojou rozkošnou fľaštičkou, ktorá je navlas rovná tým od lakov na nechty. V ponuke bolo tuším 8 odtieňov a prekvapivo mnoho z nich bolo veľmi jemných a svetlých, čo nie je zväčša pri podobnom type produktov zvykom. Ja som si aj tak vybrala podľa môjho gusta jahodovo červený odtieň 007 Hot Lips. Cena je momentálne 6,90€ za objem 8 ml.
Popis tohoto produktu je pomerne protirečivý, na jednej strane sa hovorí o úžasnom krytí a oslnivom lesku, na druhej strane o transparentnosti... Tak ja vám neviem, keď si predstavím laky na pery, čakala by som intenzívnu kryciu schopnosť, niečo v štýle Rimmel Apocalips. Tá sa však nekoná, minimálne nie u tohto odtieňa.
Konzistencia tohoto produktu je doslova ako semi-transparentný lesk na pery. Farba je krásna, jahodovo šťavnatá, preto som mu bola ochotná to odpustiť (a aj to, že celkom výrazne ovocne vonia), avšak čo ma zarazilo, je viac než mizerná výdrž. Produkt mizne aj pri pití nápoja cez slamku a na perách nezanecháva žiadne "stain", teda zafarbenie. Teda ostávam zmätená, čo na tomto produkte má teda mať vlastnosti "laku na pery", keďže nemá ani krytie, ani výdrž. Jediné, čo ho u mňa zachraňuje je krásna slušivá farba, ktorá opticky vybieli zuby a rozžiari tvár. Osobne ale neodporúčam, za 7€ sú dostupné aj lepšie výrobky na pery.

V tejto časti prechádzame k tomu červenšiemu z dnešných recenzovaných výrobkov - Pout Paint od britskej značky Sleek v odtieni Pin Up. Sleek u nás, bohužiaľ, nie je bežne dostupný v obchodoch, dá sa však bez problémov zohnať na nete - či už obmedzene na niektorých slovenských stránkach alebo na ich oficiálnom webe či eBayi. Ja som ten svoj dostala ako darček, oficiálna cena je však 6,99€ za 3ml. 

Obal nápadne pripomína niečo, čím by ste skôr mali maľovať na výkres ako na pery, ide o tubičku so zúženým otvorom. Na použitie teda budete potrebovať štetec na pery. Celkovo je "pout paint" akýmisi umeleckým produktom, je neskutočne pigmentovaný a dá sa miešať s inými odtieňmi v tejto rade - môžete si tak vytvoriť jedinečnú farbu práve pre vás. 

Sám o sebe je odtieň Pin up krásnou tmavšou červenou s ružovými podtónmi. Osobne znesiem aj oranžovejšie farby, táto je však pomerne univerzálna a mohla by pristať viacerým odtieňom pleti. Nanáša sa jednoducho štetcom, efekt na perách je polomatný, produkt sa do pier takmer vsiakne. Výdrž je slušná, samozrejme, pri jedení sa stráca, ale nerozpíja sa. Rozhodne si myslím, že je to veľmi dobrý produkt a využitie by si určite našiel aj pri profesionálnejšom líčení, keďže s použitím ďalšieho odtieňa je veľmi jednoduché namiešať "tú správnu" červenú pre každého.

Čo preferujete vy? Jemnú polopriehľadnú červenú alebo výrazné červené pery?

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

7 komentárov

  1. Sleak je nádherný, výrazné rty můžu. Přesně ze stejného důvodu: vypadá to efektně s minimem námahy, nanést si rtěnku zabere o dost méně času než si pracně stínovat oči. :-) Pod lakem na rty si taky představím spíš to, co vytvořili soudruzi u Rimmelu, trochu škoda.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sleek naozaj prekvapil, na to ako prudko červeno pôsobil, pod obalom príjemné prekvapenie. Veľmi pekný odtieň :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. já teda upřednostňuju výrazné oči a nude rty...mám jen jednu červenou rtěnku a tu bych si sama nekoupila, byla v sadě snowhite od diego dalla palma a je bombovní, ale kdybych si k tomu namalovala "klasicky" (výrazně) oči tak budu vypadat jak dě... =D Jinak na ten sleek se chystám, ale v nějakém nude odstínu =)

    Loveliness By Tess

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jejda, tak s tím Sleekem šup na wishlist. Jsem zvědavá, jak dlouho mu odolám... Krásná barva, prima článek ;).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Ozaj ide podľa mňa o veľmi univerzálny odtieň červenej.
      Veronika

      Odstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta