Home is where the heart is

8:30

Pre ľudí, s ktorými sa reálne "kamarátime" na FB tieto fotky nebudú žiadnou novinkou, vám ostatným sa však verím budú tieto momentky z mojej tohtoročnej "dovolenky" v rodnom meste páčiť.

Celé naše voľno sa nieslo v znamení predĺženého víkendu na konci augusta a tradičným bardejovským jarmokom, ktorý sa u nás každoročne v tento čas koná. 

Aj nevzhľadné graffiti sem-tam zdvihnú náladu, tak ako toto posolstvo :). Koho by zaujímalo, šaty sú z Asosu, bunda z Pimkie a topánky z Deichmannu (tie sa stali mojou novou láskou, niečo tak pohodlné a verzatilné som už dávno nemala).

Príjemným prekvapením bolo vystúpenie našej obľúbenej swingovej kapely Fats Jazz Band v rámci kultúrneho jarmočného programu. A verte mi, bolo tisíckrát kultúrnejší ako Michal David :D. Som veľmi rada, že som ich mohla stretnúť aj mimo Bratislavy. 


Ehm, no a čo, že sme na tom kolotoči boli najstaršie (teda okrem doprovodu malých detí), aspoň jedna jazda musí byť! Samozrejme si vyberáme máloadrenalínové pohodové kusy ako tieto "motýle", predsa len, na nejaké točenie na centrifúge ozaj nemáme žalúdok. Chodievate ešte na kolotoče?

Páči sa mi, že ani v Bardejove to kultúrne úplne neumiera, aj keď súčasný stav jej veľmi nepraje. Dlho nepoužívaný priestor Hrubej bašty sa však pod rukami dobrovoľníkov mení na zaujímavé miesto a počas jarmoku lákalo na výstavy, workshopy či premietanie zaujímavých filmov. 

Trošku jarmočnej atmosféry a výhľadu na naše námestie. Nie nadarmo patrí medzi kultúrne pamiatky UNESCO!

Ďalšou krásnou časťou Bardejova, ktorú si nenechám ujsť pri žiadnej návšteve sú Bardejovské kúpele. Krásne pokojné miesto s čarovnými zákutiami, čerstvý vzduch a nezameniteľné kúpeľné oblátky :).

Ale späť ku jarmočnému ruchu, ďalšou tradíciou je cukrová vata, ktorá nemohla chýbať. Škoda len, že slečna v stánku nebola práve zručná (alebo sa jej nechcelo) a namiesto nadýchaných obláčikov nám spravila tieto čudá. Ale čo, aj tak chutili sladko ;). 

Výhodou malých miest je aj to, že sa z nich dá naozaj rýchlo vypadnúť do príjemnejšie prostredia. Napríklad do tejto nádhernej záhrady, ktorej úprava a starostlivosť je pod taktovkou našich rodičov. 

A už keď sme takto boli mimo mesta, nedalo sa odolať hubárskym vášňam a hoci ja nie som práve zručný hubár, podarilo sa mi nájsť napríklad aj túto sympatickú rodinku :).

Prepokladám, že nás číta viacero ľudí, ktorí sa usadili mimo svojho rodného mesta/obce, ako to vnímate? Radi sa vraciate domov alebo ku svojmu rodisku nemáte nejaký špeciálny vzťah?

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

3 komentárov

  1. Nemozem povedat,ze by som sa neradala vracala do rodneho mesta, no musim uznat,ze sa snad este radsej vraciam do Nitry,kde som studovala. Tam to skutocne zboznujem...a okrem metskej dopravy:-) tam nie je nic co by mi neprirastlo k srdcu...ach...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. K svojmu rodisku mam velmi specialny vztah, preto v nom aj (po par rocnej pauze) stale zijem :)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta