Avon Ultra Color Indulgence rúže - recenzia

10:40

Určite ste si z našich recenzií mohli všimnúť, že rúže Avon majú podľa nás skvelý pomer kvality a ceny a samy ich rady a často používame. Preto nás informácia, že sa v sortimente objavila nová rada, veľmi zaujala a tešili sme sa na testovanie.

Avon Ultra Color Indulgence sa majú od ostatných rúžov líšiť tým, že neobsahujú žiadne vosky, ktoré by mohli na perách zanechávať nepríjemný pocit. Naopak, majú mať balzamovú konzistenciu plnú výživných olejov a masiel.

Mňa na prvý pohľad dostalo balenie, osobne nie som fanúšikom momentálnych obalov klasických Ultra Color rúžov, príde mi, že pôsobia pomere lacno. Avšak tieto pevné, úzke tuby na mňa robia oveľa lepší dojem. Zdá sa však, že objemovo sú rúže z rady Indulgence menšie, takže za podobnú sumu (cca 3,50EUR) dostanete menej produktu.

Ale akokoľvek nás baví či nebaví obal, najdôležitejší je obsah a jeho výkon. A to je bohužiaľ kameň úrazu. Konzistencia má byť inovatívna, a to rozhodne aj je. Avšak neviem či ide o úplne pozitívnu inováciu. Rúže sú síce príjemne krémové, ale hraničí to až s mazľavosťou. To zaručuje, že ich výdrž nebude vysoká, keďže sa otláčajú na všetko. A to veľmi výrazne. Čo je pre človeka, ktorý non-stop pije vodu a dáva si nejaký snack naozaj problém. Ďalšou zaujímavou vecou je, že napriek krémovej konzistencii rúž paradoxne zvýrazňuje suché miesta a vrásky na perách. Takže odporúčam aspoň mierny peeling a hydratované pery. Mne osobne sú pocitovo veľmi príjemné, naozaj ako balzam na pery. Nikdy som s nimi nemala pocit dehydratácie ani sa mi nevytvárali na perách šupinky. Rúže sú rozhodne pigmentované, čo je pri takejto krémovej konzistencii takmer až nevýhoda.


Na testovanie sme dostali 4 odtiene, AVON tradične poslal všetkým bloggerkám tie isté farby (Prečo, prečo, prečo??? Stále nechápem tento ťah.), všetky v dosť svetlých, takmer až pastelových odtieňoch – teda nie úplne naša šálka kávy, keďže skôr preferujeme výrazné červené farby alebo tlmené odtiene. Pri tak krémovom zložení je však pravdepodobne aj lepšie, keďže tmavšie odtiene by sa pravdepodobne dosť rozpíjali.

Zľava Royal Peony, Daffoil Petal, Petal Pink a Honey Flower

Odtieň Daffoil Petal je v obale celkom výrazne vyzerajúca oranžová, avšak na perách ide skôr o jemný marhuľový odtieň. Ako som už spomínala, takéto farebné verzie nesvedčia ani jednej z nás, neviem či je to tónom pleti alebo vlasov, ale vyzeráme s nimi mierne "vypľuto. Ak sa však bojíte oranžovej a chceli by ste vyskúšať niečo jemnejšie, Daffoil Petal môže byť pre vás vhodnou voľbou.

Nasleduje asi najkrajší a najslušivejší odtieň Honey Flower - jemná telovo hnedá farba, ktorá pery krásne zvýrazní bez toho, že by ste sa museli báť rozpíjania alebo neustáleho obnovovania farby. Má teplý podtón, takže aj napriek tomu, že patrí do "nude" rodiny odtieňov, nevytvára mŕtvolný dojem. Tento odtieň je teda ako stvorený na bežné denné nosenie, keďže pery aj hydratuje a na nanesenie nebudete potrebovať ani zrkadlo.

Tretí odtieň, Petal Pink, je pre nás takmer nevyužiteľný. Chladná, cukríková ružová v pastelovej forme. Farba, ktorá sa hodí asi len jemným blondýnam alebo výrazným tmavovláskam. My sme obe farebne skôr tlmené typy, a asi aj preto na nás Petal Pink vyzerá dosť katastroficky. 

Posledný odtieň, Royal Peony, si obľúbila LadyZet (a podľa fotiek je vám asi aj zrejmé prečo). Žiarivejšia šťavnatá koralová je presne farba, ktorá jej svedčí a dodá iskru aj jednoduchý make-up. Ideálny jarný odtieň! V tomto prípade by sa však zišla lepšia výdrž, keďže odtieň sa už radí do kategórie výraznejších farieb.

Myslím, že každému môže byť jasné, že Avon Ultra Color Indulgence sa medzi našich rúžových obľúbencov nezaradia. Nemyslím si, že by boli vyslovene zlé, avšak aj ja aj LadyZet preferujeme aspoň ako takú výdrž nad balzamovou konzistenciou. Tiež nám úplne nesadli všetky zaslané odtienie, čo náš dojem tiež mierne skreslilo.

V katalógoch Avon sú už bežne dostupné, mali ste už možnosť ich vyskúšať? Máte pr rúžoch radšej krémové alebo trvácnejšie konzistencie?

Vaša Nikavero (za fotky ďakujem LadyZet!)

Môže sa vám tiež páčiť

7 komentárov

  1. Oooo, nie ste prve, co ich skritizovali a na mna to teda zabralo. Honeyflower sa mi velmi paci, ale tuto sluzbu mi vyplna Astor masielko, ked nude ruz, musi to byt ruz, nie mazlavy akozebalzam. Starsie ruze od Avon-u mam inak celkom rada :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som praveze zatial videla same pozitivne reakcie, uz som si zacinala mysliet, ze sme nejake cudne ked sa nam nepozdavaju :D

      Odstrániť
  2. No, som rada, ze sa zhodneme. Tieto ruze sa proste nepodarili, ked som minuly tyzden videla oslavnu recenziu u nemenovanej blogerky, len som cumela.
    Buduci tyzden pridam recenziu aj ja a veru setrit ich nebudem :(

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som zvedava, ja som tiiez bola sokovana ako ich niektore baby vychvalili... Ale mozno je to o preferenciach, ja jednoducho nevidim zmysel v ruzoch, ktore nevydrzia dve napitia z pohara..

      Odstrániť
  3. Popisom sa mi zdajú byť podobné ako tie rúže od Avonu, čo boli v takom ružovo-červenom obale....tie mali nádherné farby, ale rozpíjali sa...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tieto sa ani nie ze rozpijaju, ale su proste divne mazlave a maju kratku vydrz.. Skoda, nie vsetky inovacie sa podaria..

      Odstrániť
  4. akurat sa chystam na recenziu a ako si tak pozeram tu vasu , tak som celkom rada, ze nie je chyba vo mne alebo v ruzoch, ktore som dostala , ale naozaj sa s nimi "kresli" dost komplikovane . ta gelova konzistencia sa dostava do pokozky pier a vonkoncom nemaju taku vyrazu farbu ako som videla na inom blogu . som sa az zlakla ked som to videla. jednoducho su to farebne pomady viac ako poriadne ruze

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta