Ružové maličkosti (Ebelin, Balea, Alverde)

8:30

Jednu vec vám poviem na rovinu. Niekedy sa o produktoch zaslaných na recenzovanie píše veľmi ťažko. Hlavne ak zo strany značky/firmy neexistuje žiadna snaha o personalizovanie výberu produktov pre tú alebo onú blogerku, pre jej typ pleti alebo podľa typu výrobkov, ktoré preferuje. Potom je to už len hop alebo trop ako to dopadne.
Presne takýto risk podstúpila aj spoločnosť DM, ktorá nám na zrecenzovanie poslala dva produkty (ktoré ste už určite videli na viacerých blogoch)  - čistiacu kefku na pleť Ebelin a pleťovú vodu s púdrom a malinami Balea.


Pleťovou vodou som na prvý pohľad nebola istá, ale z kefky som sa potešila - nemám nejako extra citlivú pleť a mám rada aj mechanické peelingy a poriadne hĺbkové vyčistenie. Avšak už prvý dotyk mi naznačil, že toto nebude pravé orechové. Ak mám byť úprimná, pocitovo som si kefku vedela predstaviť skôr na použitie na päty, ako na jemnú pokožku tváre. Nedala som sa ale úplne odradiť a kefku som pri najbližšom čistení pleti použila. Uff, nebol to príjemný pocit. Tvár mi samozrejme ostala začervenaná a podráždená. Takýto nemilý pokus som spravila ešte dvakrát. Efekt bolo totožný. Znova sa mi pochopiteľne skúšať nechcelo. Kefka je jednoducho príliš tvrdá.
Preto som bola prekvapená, keď som na iných blogoch nachádzala pomerne priaznivé recenzie.. Hm, baby, asi máte hrošiu kožu :). Za mňa jednoznačné nie.

Malinová pleťová voda má zaujímavý koncept. V zložení nájdete púder, ktorý má pokožke pomôcť vyrovnávať hladinu mazu. Fľaštičkou treba pred použitím poriadne zatriasť, aby sa púder zmiešal s tekutinou, a potom klasicky naniesť pomocou vatového tampónu. Pleťová voda je výrazne parfumovaná a na prvé pričuchnutie si všimnete aj alkoholový odór. Pleť je po nanesení naozaj matnejšia, tento efekt sa jej uprieť nedá. Ale.. Znova tu máme ale. Sestra sa po použití vyhádzala a na mňa to tiež bolo dosť drsné. Takže sme si proste nesadli. Tento produkt by som možno skôr odporučila mladej (rozumej tínedžerskej) pleti, ktorá toho častokrát znesie viac.

Viete akú pleťovú vodu by som si vybrala z DM-kovského „in-house“ sortimentu ja? Sama si totiž Dm-kovské značky kupujem a našla som medzi nimi nemálo pokladov. Naposledy som si obľúbila Alverde pleťovú vodu s výťažkami z ruže. Používam ju každé ráno, normálne si totiž počas rannej rutiny nečistím pleť namokro, prípadné nečistoty odstránim práve pomocou vatového tampónu a pleťovej vody. Obsahuje síce alkohol, ale aj napriek tomu, že si ňou vždy pretriem aj oči, nikdy som nepociťovala pálenie.

Aby som to nejako zhrnula, lacné nemusí znamenať zlé. Len si treba vybrať podľa potrieb svojej pleti. Ja ostávam verná Alverde :).

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

6 komentárov

  1. moja recenzia na kefku priaznivá nebola a málokde som videla pozitívnu :) čo ty čítaš? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Napr. u Dandelijon (a okrem nej som určite videla viac neutrálnych ako vyslovene negatívnych recenzií - a podľa mňa sa u tohto nedá byť ani neutrálny, je to proste škrabka na päty :D).
      Veronika

      Odstrániť
    2. Ja a hrošiu kožu? Ani náhodou!:D S tým klzkým čistiacim krémom od Alverde, ako ju používam/opisujem ja, ma fakt neškrábe, to by som si neurobila.;-) Miera únosnosti má asi naozaj široké rozpätie, niekoho vraj, počula som, škrábu aj štetce Real Techniques (tu už naozaj nikto nič negarantuje;-)).
      Tak na päty?.. No čo, hlavne, že sa kefka využije.:D

      Odstrániť
  2. Mňa kefka tiež neohúrila, skôr odradila. Je veľmi drsná a nepríjemná... Ale tiež som videla zopár recenzií, ktoré boli pozitívne...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tú kefku moja mamča na päty aj používa a s tým účelom si ju aj kúpila baby... :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mne by teda tiež nevyhovovalo, keby mi niekto poslal niečo, čo by som nemohla užívať. Resp. ak by mi niekto poslal hoc aké výrobky na tvár, myslím niečo na čistenie, makeup a krémy, nepoužívala by som to. Ostávam v tomto verná iba jedinej značke. Ale aspoň to má chutný dizajn :)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta