Essence - stay all day long lasting eyeshadow in 03 Steel the Show

20:54

Tak a tu je tá sľubovaná recenzia najlepšieho krémového očného tieňa, aký som kedy vyskúšala. Napočudovanie to nie je produkt drahý, ale naopak, patrí medzi tie najlacnejšie, aké na trhu môžete nájsť. Jedná sa o očný tieň Stay All Day z novej rozšírenej rady značky Essence, ktorá sa práve v týchto dňoch dostáva do všetkých DM - iek na Slovensku. (Ak sa nemýlim, v ČR ich majú už podstatne dlhšie, ale to je klasika, že k nám všetko dôjde podstatne neskôr.) Tento tienik som neplánovala kupovať, lebo väčšinou uprednostňujem klasické púdrové tiene, s ktorými sa dá viac vyhrať, plus, po skúsenosti s podobným produktom z kolekcie holographics.com som bola veľmi skeptická ku kvalite, výdrži a nanášaniu. Avšak, jedna z mojich obľúbených beauty bloggeriek Delicate Hummingbird ma svojou recenziou, v ktorom ho porovnala s oveľa drahšími produktami veľmi rýchlo presvedčila, že toto je must have.

Očný tieň sa predáva v šiestich farebných prevedieniach(pozrieť si ich môžete na oficiálnom Essence webe), ja som si vybrala odtieň 03 Steel The Show, pretože nič podobné ešte nevlastním. Je to tmavšia, ale veľmi prirodzená tzv. "taupe" farba, čiže mix medzi sivou a hnedou. Všetky farby sú metalické, v balení to vyzerá dosť desivo, čo je mierny mínus, ale na očiach majú taký matnejší efekt. Bohužiaľ, ani v jednej DMke nemali testery, takže je to hop alebo trop, odporúčam brať si balenia čo najviac zo zadu, lebo tie predné zvyknú byť ochytané a častokrát vyschnuté. 




Balenie je veľmi sympatické, je to taký malý "kelímok" s vypuklým viečkom. Obsahuje 5,5g a po otvorení by sa tieň mal spotrebovať do 12 mesiacov. Cena je cca 2,90€. Samotný produkt je trochu zvláštnej konzistencie, rozhodne to nie je typický krémový tieň. Je tvrdší, po otvorení som sa až zľakla, či som nevybrala nejaký vysušený exemplár. Našťastie nie, stačilo po ňom párkrát prejsť prstom alebo štetcom a tieň sa nanášal v nevídanej intenzite. Rozhodne sa s touto konzistenciou treba naučiť pracovať a hneď po prvom neúspechu na ňu nezanevrieť. Ja na ňho používam menšie ploché štetce na očné tiene s umelým vláknom, konkrétne jednu mini verziu zo sady EcoTools (túto sadu mám z USA, ale pokiaľ viem, dá sa za značne navýšenú cenu kúpiť aj v ČR - alebo na eBayi) alebo štetec od Catrice. Rozhodne je nutné, aby boli menšie a vlákna mali pevnejšie zviazané, keďže produkt je krémový. Ja si zvyknem trošku nabrať na štetec, naniesť na viečko, rozotrieť tak nahrubo a potom tieňovať nejakým práškovým tieňom. Ale určite sa dá nanášať aj prstami, len tam je aplikácia menej precízna a ostanú vám špinavé ruky. :) Aby som nezabudla, dá sa použiť samostatne, ale kľudne vám vytvorí ideálny podklad na tmavšie dymové líčenie.



Tuto si môžte pozrieť nejaké "swatches", svetlo mi dnes neprialo, takže prvý obrázok je fotený pod umelým svetlom a druhý bol nasnímaný počas tmavého hmlistého dňa. Vľavo je produkt nanesený vo výraznejšej vrstve, vpravo takmer úplne rozotrený.
Aby ospevovania nebolo málo, musím dodať hlavnú prednosť tohoto výrobku. Na viečkach drží ako pribitý. S primerom aj bez. Proste drží, neusádza sa, neotiera sa a stále vyzerá super. Vystavila som ho krutým skúšam, celkom divokej party aj celodennej ceste vlakom a stále som vyzerala tip-top, čo nie je pravidelnosťou, keďže na mojich viečkach sa tiene majú tendenciu zhlukovať.

Takže menšie zhrnutie: plusy - cena, dostupnosť, jednoduché nanášanie, neskutočná výdrž
                                  mínusy - malý výber odtieňov, neprítomnosť testerov
U mňa dostáva 9,5 bodov z 10tich. Čiže vám s pokojným srdcom dávam svoje požehnanie na kúpu. :D Ja určite neostanem len pri jednom odtieni.

P.S.: Pre porovnanie so značkami ako Dior, Chanel alebo MAC, rozhodne čeknite recenziu u už spomínanej Delicate Hummingbird.

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

3 komentárov

  1. hi there i see you comment under my Catrice post that Catrice is available in a few more countries that i had not listed thank you for sharing that as i have been emailing Catrice for months now and they never get back to me......one of the questions i asked them is where exactly are they selling their products and do they intend on selling in more countries so thanks for that hun

    OdpovedaťOdstrániť
  2. krásna farba! milujem také odtiene... a veľmi ma teší, že aj samotný produkt je kvalitný :) musím mať!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zrovna včera jsem je měla v ruce a nakonec jsem je nekoupila, mno.....asi se pro ně vrátím :-)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta