Naši obľúbenci: AVON - Planet Spa

12:55

Značku AVON máme spolu so sestrou veľmi rady. Viem, že mnohé blogerky nad ním ohŕňajú nos a AVON výrobky považujú pomaly za odpad, ja mám však s nimi takmer výlučne dobré skúsenosti. Potom som počula o nejakých ošemetných záležitostiach s testovaním na zvieratách. No, neviem, čo je na tom pravdy, ale ja osobne si myslím, že vyhnúť sa 100% výrobkom testovaných na zvieratách (alebo minimálne zložiek v nich) je takmer nemožné. Ak máte v kúpelni či kozmetickom kufríku napr. Garnier, Maybelline alebo L´Oreál (čo má takmer každá z nás), tak tiež vlastníte výrobok, ktorý mohol byť testovaný na zvieratách. Je to smutné, ale čo sa týka AVONu, na ich stránke tvrdia, že na zvieratách netestujú, takže ja už fakt neviem komu veriť...:(

Každopádne, k veci. :D Značku AVON máme rady a už od strednej školy si zvykneme z času na čas niečo objednať. Niečo je dobré, niečo je horšie, vo všeobecnosti viem, čomu sa vyhnúť a čo má naopak potenciál stať sa mojím obľúbeným výrobkom. Takmer nikdy ma nesklamali výrobky z rady Planet Spa - jedná sa prevažne o ošetrujúcu pleťovú aj telovú kozmetiku alebo výrobky určené na relax či masáže. Táto rada obsahuje rôzne podkategórie, niektoré sú stálice (ako napr. výrobky s japonským saké a ryžou či bahnom z Mŕtveho mora) a niektoré sú sezónne (napr. teraz mali niečo s riasami z gréckych morí). 

Postupom času sa nám v kúpelni nazbieralo pár výrobkov(samozrejme, všetky ich používame ;)), takže vám chceme predstaviť našich momentálnych i stálych favoritov:

1. Telové maslá sú v našej kúpelni "must have", ja momentálne míňam posledné zvyšky čučoriedkového z Bodyshopu a verte či nie, tieto Planet Spa telové maslá sa mu vyrovnajú vo všetkých aspektoch. Novinkou v poslednách katalógoch bolo telové maslo s bambuckým maslom a čokoládou, vonia geniálne! Mne osobne pripomína čokoládový jogurt, myslím, že je to ideálna vôňa na jeseň a zimu.
2. Ďalšie telové maslo v našej zbierke je z limitovanej edície s olivovým olejom a pomarančovníkovým kvetom. Sestra ho ukoristila v nejakej naozaj dobrej akcii, 3 či 4 výrobky za asi 10€, ale popravde nepatrí medzi moje obľúbené. Vôňa nie je veľmi prirodzená, pripomína žuvačky a navyše na ju na tele cítiť veľmi dlho, čo nie je ideálne, keď sa vám nepáči. :)
3. Medzi telové maslá sa nám zatúlala vyživujúca maska na vlasy s olivovým olejom. Táto vôňa patrí medzi moje obľúbené a vlasy sú po tejto maske hebké a voňavé. 
4. Zvláčňujúce telové maslo s olivovým olejom s mikročiastočkami olivového oleja je pre mňa top, vonia tak isto ako maska, čiže geniálne a pokožku krásne vyživí a zjemní. 

5. Rozjasňujúce sérum s japonským saké a ryžou je môj obľúbený výrobok od AVONu. Napísala som o ňom siahodlhý článok asi pred rokom, prečítať si ho môžete tu. Vynikajúci produkt, zatiaľ som nenašla nič, čo by sa mu podobalo.
6. Peeling s olivovým olejom a pomarančovníkovým kvetom - to isté ako u telového masla, fajn produkt, nie až tak výborná vôňa. Pozitívom je, že je má olejový základ, teda sa po jeho použití už nemusíte krémovať.
7. Moja novinka, rozžiarujúci a vyhladzujúci očný krém s japonským saké a ryžou. Zatiaľ neviem úplne posúdiť jeho účinky, je však gélovej konzistencie a pleť hydratuje a osvieži.

8. No a v neposlednom rade tu máme pleťové masky, ako som už spomínala vo viacerých článkoch, používam ich často a rada. A myslím, že moja pleť túto starostlivosť naozaj oceňuje. Táto maska je pre mňa top, ide o bahennú pleťovú masku s minerálmi z Mŕtveho mora, má hustú ílovú konzistenciu, príjemne vonia a pleť naozaj prečistí. Toto je moje už asi štvrté balenie a určite nie je posledné.
9. Táto maska momentálne v ponuke nie je, bohužiaľ to bola len sezónna záležitosť, je to čistiaca pleťová maska s provensálskym jazmínom a levanduľou. Už z názvu vám musí byť jasné, že vôňa je božská, avšak veľmi často ju nepoužívam, keďže sa jedná o masku zlupovaciu. A tie treba nechávať dosť dlho pôsobiť a nemôžem ich používať počas sprchovania, lebo by neuschli. Účinky sú ok, žiadna sláva, ale póry sú pekne stiahnuté a odstráni aj všetky nepekné odumreté zvyšky kože.
10. Vyhladzujúca maska s japonským saké a ryžou je taktiež zlupovacia, ale používam ju radšej, keďže má naozaj viditeľné účinky - pleť je po jej použití naozaj veľmi jemná a hebká. A vonia skvelo, ako celá rada, ktorá obsahuje japonské saké a ryžu.
11. Poslednou je hydratačná maska s olivovým olejom, dostala sa k nám tiež v rámci nejakej akcie, lebo keďže mám zmiešanú pleť, ku hydratačným maskám veľmi neinklinujem. Ale po vyskúšaní som bola milo prekvapená, lebo pleť hydratovala, ale nebola mastná. V chladnejších dňoch jej pomoc určite ešte ocením.

A ako ste na tom vy? Nakupujete výrobky značky AVON z rady Planet Spa? Ja momentálne očakávam jednu z ich noviniek, čierne mydlo z tureckých kúpeľov Hammam, takže som nanajvýš zvedavá, čo to bude. Ak by ste mali akékoľvek otázky k spomenutým výrobkom, kľudne sa pýtajte v komentároch.

Prajem ešte pekný zvyšok nedele!

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

17 komentárov

  1. Pekna recenzia. Nikoho veľmi blízkeho,kto robí Avon nemám,takže ma nič resp. nikto neprovokuje...ale možno zvážim :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja mám dobrú skúsenosť s očným krémom Planet Spa s olivovým olejom a pomarančovníkom... Chcela som niečo neinvazívne, len na upokojenie a hydratáciu a doteraz som nenašla nič, čo by sa mu vyrovnalo.

    http://nochokestroke.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Pekná recenzia na produkty od Avonu.
    Niektoré výrobky mám tiež rada:)
    Hlavne tú bahennú masku.

    Petush

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Avon bola jedná z prvých kozmetických značiek, ktorá zo mňa urobila maniačku na kozmetiku. Začala som s ňou cca pred 17 rokmi a prešla s ňou veľmi dlhú etapu vývoja. Za tie roky som si našla v nej niekoľko favoritov, aj keď dnes sa v mojom živote nevyskytuje už toľko ako pred rokmi. No k radám Planet Spa sa roky vraciam a mám tieto výrobky veľmi rada. Momentálne veľmi chválim ich telový krém s bambuckým maslom a čokoládou ( ta vôňa mi príde identická s Balea kakaovým telovým maslom ) a ako novinku mám čierne mydlo, pleťovú masku a telový olej z tureckých kúpeľov a celý tento set ma fakt nadchol, vôňa je orientálna no mne príjemná, účinky s jedného použitia zatiaľ tiež super. Avon prešiel za tie roky tiež určitými zmenami a ja túto značku ani do budúcna nezatratím.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tesim sa, ze tak pozitivne hovoris o tom ciernom mydle, dufam, ze nadchne aj mna :)
      Nikavero

      Odstrániť
  5. Milujem Avon, a nie len kolekciu Planet Spa :) :) Dokonca moje vlasy si úplne zvykli na Avon šampóny, iné ani nemôžem používať, pretože sa mi hneď zmastia, a dokonca niektoré sú také zle že sa mi porobia lupiny :-/ Takže na šampóny nedám dopustiť! :D A určite by ma potešila, ak napíšeš potom recenziu na tie nové výrobky Planet Spa :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dam potom vediet a budem len rada, ked sa aj ty podelis so svojimi oblubencami, rada skusam nove veci ;)
      Nikavero

      Odstrániť
  6. čierne mydlo z tureckých kúpeľov Hammam určite vyskúšaj, počula som naňho samé pozitíva, navyše má najkrajšiu vôňu, len si dávaj pozor, lebo trochu farbí :)) a bude aj planet spa novinka s výťažkom z čierneho kaviáru :)

    Basha

    OdpovedaťOdstrániť
  7. akurat sa s nimi zoznamujem, zacala som pouzivat masku s olivovym olejom a teraz som si objednala maslo s bambuckym maslom a cokoladou aj penu do kupela k tomu, tak som zvedava ci aj ja budem spokojna :)

    sensesnails.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Je to fajn změna, číst taky něco o Avonu :-) S tvým hodnocením souhlasím, co mám od Planet Spa, je skvělé :-) Měla jsi masku s lotosem? To je zatím jediná, u které váhám, protože mi až tak skvělá nepřijde.
    Většinou si "reklamu" nedělám, ale snad odpustíš, když tu dám odkaz na svůj blog, který jsem teprve nedávno založila :-) Mám moc ráda Avon a budu o něm určitě dost psát, už teď mám o něm příspěvek, tak třeba se tu najde někdo, kdo si se mnou o tom bude chtít povídat :-)

    http://aodori.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skúšala som ju, voňala pekne, ale nemala bohvieaké extra účinky, nejako som ju minula a potom som už nemala dôvod si ju znova objednať.
      Nikavero

      Odstrániť
  9. Souhlas, Planet Spa je skvělé, škoda, že nemám možnost si něco pořídit...

    WorldByBella

    OdpovedaťOdstrániť
  10. áno, som z tých, ktoré nad ním ohrňujú nos :-) no nie je to zase bez príčiny. Planet Spa (telový peeling s lotosovým kvetom) je jediná vec, ktorú od nich používam.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No tak to ma mrzí, čím ťa tak rozladil? Nesadli ti výrobky či firemná politika? ;) Ja som zatiaľ spokojná, asi mám nos na dobré výrobky, výraznejšie ma sklamal len pleťový gél s bahnom z Mŕtveho mora, naozaj si nespomeniem na nič iné :D
      Nikavero

      Odstrániť
    2. pleťová kozmetika mi škodila, dekoratívna kozmetika nič nevydržala, nehovoriac o kvalite lakov... je možné, že sa to všetko zmenilo, ale načo to opäť riskovať. za ich ceny si radšej kúpim veci, ktoré mám overené :-(

      Odstrániť
  11. Super článok...akurát sa mi míňa pleťová maska, tak sa poobzerám po nejakej možno práve v avone

    S kamoškou rozbiehame blog tak ak chcete prídte sa pozrieť :)

    cipasblog.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  12. ten Haman z tých tureckých kúpeľov vonia vynikajúco :) v katalógu bol tester a celý som ho vyvoňala :D :)

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta