Battle of...: Čistiace pleťové masky

22:07

Vo viacerých článkoch som sa už zmienila, že som častým a nadšeným používateľom rôznych pleťových masiek, prevažne tých hĺbkovo čistiacich, i keď mám aj pár hydratačných na chvíle, keď sa moja pleť cíti viac napätá alebo sa mi na nej tvoria šupinky. V dnešnom "bojovom" článku sa však zameriam práve na tie čistiace a ukážem vám mojich favoritov, ale aj porazených. 

1. LUSH - Mask of Magnaminty
    objem: 85ml
    cena: 185 Kč/7,3€
    dostupnosť: Lush obchod v Palladiu (Praha), web

Priznám sa, že aj keď viem, že značka LUSH je zbytočne predražená a nie veľmi dostupná, vždy ma veľmi láka, preto keď som v Prahe, stále si odtiaľ odnesiem aspoň jeden kúsok. Prednedávnom som sa rozhodla pre ich najpreslávenejšiu pleťovú masku, ktorú ako jedinú z ich sortimentu masiek nie je nutné držať v chladničke. Ide o hustú ílovú masku s výraznou mentolovou vôňou a drsnejšími peelingovými časticami - pomletými fazuľkami Aduki. Mala by sa nechať zaschnúť, na čo ja však nikdy nečakám, keďže ju používam v sprche a tam je toľko pary, že by nevyschla asi nikdy. Pôsobiť ju teda nechávam asi 10-15 min, potom zmyjem krúživými pohybmi. Je naozaj mentolová, miestami na to moja pleť reaguje miernym pálením. Nie je to však nič neznesiteľné a kvôli výsledkom sa to oplatí podstúpiť. Je to jedna z mojich obľúbených masiek, pleť je po nej neuveriteľne hebká a póry sú rozhodne čistejšie a menej viditeľné, aj keď to nie je dokonalé. Určite by som do nej zainvestovala aj v budúcnosti. 


2. Simple - Kind to Skin Deep Cleansing Face Mask
   objem: 75ml
   cena: cca 2-3€
   dostupnosť: na SVK mizivá, ja som ju kúpila dávnejšie v Tesco MY v Bratislave

K tejto maske sa vyjadrím len veľmi krátko, keďže neviem či je momentálne ešte na SVK dostupná, v zahraničí sa však určite bežne predáva. Je to veľmi basic maska, ktorá nemá žiadnu výraznú vôňu a má sa nechať pôsobiť len 3 minúty. Na to, ako krátko je na pleti je však dosť účinná, póry spoľahlivo stiahne a pokožku nevysuší. Používam ju vždy, keď si dávam len kratšiu sprchu a nemám čas na siahodlhé nanášanie, pôsobenie a zmývanie. Ak na ňu narazíte, môžem len odporučiť, aj keď zázraky od nej nečakajte. 



3. Freeman - Facial Clay Mask Chocolate&Strawberry
    objem: 150ml
    cena: 6-7€
    dostupnosť: napr. 101 Drogérie, Carrefour

Z čistiacich másk preferujem ílové, keďže sa ľahšie nanášajú aj zmývajú. Značka Freeman, na Slovensku trochu menej dostupná ako v ČR, ich má v sortimente niekoľko, sestru zlákala táto varianta s čokoládou a jahodami. Vonia skvelo, ako čokoládový jogurt, nanáša aj zmýva sa naozaj výborne, čo však pokuľháva, sú výsledky. Póry nijako extra nevyčistí, ale pleť ostane hebkejšia a vypnutejšia. Možno to bude tým, že je určená hlavne pre normálnu a suchú pleť, kým ta moja je pomerne zmiešaná. Balenie je obrovské, takže trvá večnosť ju minúť, popravde si ani nie som istá, či je ešte v záruke. Bohužiaľ by som si ju už pravdepodobne nekúpila, výsledky ma neočarili a balenie je z môjho hľadiska neekonomické. 


4. Himalaya Herbals - Purifying Neem Mask
    objem: 75ml
    cena: cca 3€
    dostupnosť: DM drogérie, web

Stará známa "zázračná" maska, ktorá sa už vyskytla na viacerých blogoch. Ja súhlasím, ide o naozaj účinnú masku, i keď u mňa zmiznutie čiernych bodiek a pórov nespôsobila. Aj napriek tomu však póry vyčistí briliantne, hlavne oproti iným maskám. Má redšiu konzistenciu s drsnými (na mňa niekedy až príliš) časticami.  Rýchlo schne a vcelku ťažko sa zmýva, ja si zvyknem pomôcť kozmetickou hubkou. Má príjemnú bylinkovú vôňu. Môj typ pleti zľahka vysušuje, preto ju nezvyknem používať veľmi často. Určite by som ju však odporučila, cena nie je vysoká a účinky sú viditeľné. 



5. AVON Planet Spa - Turkish Termal Baths Rhassoul Clay Face Mask
    objem: 75ml
    cena: od 3€
    dostupnosť: u AVON lady alebo na webe

Masky AVON z rady Planet Spa mám všeobecne rada, nie vždy majú 100% účinok, ale ich používanie je pre mňa pôžitkom, vždy nádherne voňajú, ľahko sa zmývajú, pleť mi nikdy nepodráždili a keď už nič iné, pleť je po nich vždy hebkejšia a jemnejšia. Nejako tak je tomu aj u tejto masky z limitovanej edície inšpirovanej tureckými kúpeľmi Hammam. Vonia úžasne, presne ako čierne mydlo z tejto rady, ale účinky sú minimálne, hlavne tie čistiace. Ak chcete vyskúšať íl Rhassoul, odporúčam si ho kúpiť v čistej práškovej forme v niektorom "natur shope", určite sa na pleti prejaví viac. Ak by som vám mala odporučiť niektorú bahenno ílovú masku z rady Planet Spa, určite to bude tá s minerálmi z Mŕtveho mora, jej používanie je rovnako príjemné ako u tejto, avšak výsledky sú viditeľnejšie. 


V mojej zbierke sa ešte nachádzajú aj zo dve zlupovacie čistiace masky, tie však nepoužívam veľmi často, lebo trvá večnosť kým vyschnú a ich účinky zas nie sú až také oslnivé. Vy ich používate? 

Ako ste si mohli všimnúť, výrazne preferujem ílové masky s peelingovými čiastočkami, víťazom tohto súboja sa teda jednoznačne stávajú masky LUSH a Himalaya Herbals. Himalaya Herbals má možno ešte bodík navyše za dostupnosť a cenu. Ako ste na tom vy, používate pleťové masky, alebo vás ich účinky neohúrili natoľko, aby ste do nich investovali čas a financie? Pre mňa je ich používanie akýmsi rituálom, ak aj nefungujú dokonale, aspoň mám pocit, že pre seba niečo robím. :)

Budem rada, ak mi odporučíte vašich favoritov!

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

4 komentárov

  1. Fuha, tak na cistiace masky si naslovovzata odbornicka :D pouzivam cisty zeleny il, mam pocit, ze vytiahne z pleti vsetok bordel... Co vsak potrebujem viac, je nejaka hydratcna

    OdpovedaťOdstrániť
  2. ja mám tiež od himalaya,ale skoro všetko dostupné v DM a Tescu-peeling,čiastiaci gél a krém,moja pleť ich dosť lúbi :) a čo je hlavné,fakt sú účinné..klop klop,nikdy som nemala lepšie pleť.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. mojím favoritom je práve Planet Spa z Avonu - výťažky z mŕtveho mora :) Ale inak mám skoro všetko z Oriflame-u :).

    Pozývam na Giveaway o krásne sako Gai Mattiolo: http://spwfashion.blogspot.sk/2013/02/giveaway.html

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ta maska od lush ma laka asi si ju dam doniest najblizsie...

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta