3. adventná nedeľa: Ako zabaliť darčeky (+ rozdávačka)

11:53

Vianoce sa nám blížia míľovými krokmi a tí, ktorí už majú všetky darčeky nakúpené či vyrobené, sa môžu smelo pustiť do ich balenia. Dnes tu pre vás máme pár jednoduchých tipov ako na to. 

V prvom rade sa pozrieme na balenie vecí ako knihy, DVD a všetkého, čo má svoju formu. Pri takýchto typoch darčekov je to jednoduché. Balili sme klasicky - stačil nám baliaci papier, stužky a nejaká peknôstka, ktorou to celé dozdobíme. My sme použili ozdoby zo sódy a kukuričného škrobu, ktoré sme vyrábali nedávno. Návod na ich výrobu nájdete tu. Osobne radšej využívame jednofarebný baliaci papier, najmä prírodne hnedý alebo červený, avšak ani vzorovanými nič nepokazíte - záleží aj od vkusu obdarovaného, pre detičky sa viac hodia veselé pestrofarebné obaly, starší možno viac ocenia elegantnú klasiku. 


Druhým typom darčekov, tým ťažšie zabaliteľným sú veci, ktoré majú neforemný, neurčitý tvar. Vtedy sú našou záchranou krabice. V krabici číslo jedna nám pred časom prišla nádielka z Avonu a už bola na ceste do koša. Teraz je krásnou krabičkou na darček. Použili sme obrázok vytlačený z internetu, hnedý baliaci papier a červený kartón. Mašličku sme robili podľa tohto návodu.

Na zabalenie druhého darčeka sme použili papierový valec z Pringles chips. Opäť sme použili jednofarebný baliaci papier, tentokrát červený, washi pásky, zlatý motúzik a našu handmade ozdôbku. Samozrejme, nie každú neforemnú vec je nutné dať do krabičky, určite sa dajú zabaliť aj bez nej, avšak nemá to potom taký pekný efekt. Navyše, nejaké tie staré krabičky sa nájdu v každej domácnosti a toto je skvelý spôsob ako ich zrecyklovať. :) 

Plus pridávame ešte jeden jednoduchý tip ako potešiť tých, s ktorými na sviatky nemôžete byť - pošlite im ručne robené pohľadnice. My sme vyrobili tieto maximálne jednoduché, ale efektné gombičkové pozdravy, ktoré ste už mohli vidieť na našom FB a sú už na ceste k našim blízkym. Použili sme výkresy a gombičky natreté lakmi na nechty, ktoré sme na papier prilepili lepiacou pištoľou (ale šlo by to aj Chemoprenom alebo iným silnejším lepidlom). Takéto gombičky by sa určite dali využiť aj pri balení darčekov namiesto ozdôb.

No a na záver máme pre vás ešte pozvanie na malú rozdávačku, ktorú organizujeme na našom FB pri príležitosti dosiahnutia 100 fanúšikov, ďakujeme! Hrať sa bude o krásnu lícenku s líštičkami z limitovanej edície Alverde, vianočné duo lakov z H&M, rozkošný náhrdelník plný lásky (má nápis Love :) a drobnôstky z Ikey - sladké brusnicové čokoládky a nálepky (ktoré sa dajú využiť aj ako menovky). Zúčastniť sa môžete TU. Dúfame, že sa vám naša FB stránka páči, okrem odkazov na články pridávame rôzne maličkosti zo života či tipy na nákupy.

Prajeme ešte krásny zvyšok víkendu a 3. adventnej nedele!

Vaša LadyZet

Môže sa vám tiež páčiť

7 komentárov

  1. vy ste šikovné :) ja sa každý rok inšpirujem niekde niečím a nakoniec ma moje ľavé ruky sklamú a skončím s tradičným vzorovaným papierom a lepiacou páskou ...
    dávam si záväzok, že tento rok všetci spadnú na zadok a nebudú chcieť darčeky rozbaliť!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. uaaau ste uzasne! ja na amorfne darceky robim take vrecusko..a horny okraj poskladam ako harmoniku. Obycajne si na balenie darcekov nechavam tak poslednych 15 min, takze nic viac nestiham :D
    (nieco ako toto, len menej gyc http://www.zabalto.eu/wp-content/gallery/darkove-sacky/darkovy_sacek10.jpg)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kočky krásne balíčky! Presne podľa môjho vkusu. Ja som tento rok tiež volila len jednofarebný papier a k tomu ľanový motúz a menovky

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som motúzik používala na minuloročné darčeky, tento rok to bude trochu pestrejšie :)
      Nikavero

      Odstrániť
  4. kde jde sehnat ty vánoční prngles ? normálně v běžném obchodě ?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Popravde netuším, lebo ich k nám niekto priniesol, ale predpokladám, že sa dajú bežne zohnať, že je to nejaká limitovaná edícia :)
      Nikavero

      Odstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta