Figs&Rouge Balms (Aloe&Mint a Wild Cherry)

13:21

Ako som už viackrát spomínala v mojich príspevkoch, moje pery v poslednom čase začali štrajkovať pri používaní balzamov na pery plných ropných produktov ako vazelína či parafín. Preto som si začala viac všímať prírodné balzamy, v ktorých sú namiesto nich ingrediencie ako bambucké maslo či iné rastlinné produkty a výťažky. Mojím favoritom na nosenie so sebou sa stal mentolový balzam od Yes To Carrots (písala som o ňom tu), stále som však hľadala niečo, čo by som používala večer pred spaním a prípadne ho využila ja na suché nechtové kožičky (môj večný problém). 

Počas zliav na stránke feelunique.com som objavila značku Figs&Rouge. Niečo som už o nej počula na YouTube aj na blogoch, takže mi nebola úplne neznáma. Recenzie boli veľmi pozitívne, obaly čarokrásne a navyše ich vraj zbožňuje aj Emma Watson, takže som nemala prečo váhať :D. 

So sestrou sme si obe kúpili väčšie 17ml balenie, vyšlo nás každé na 4,84€ (v zľave), poštovné je na Feelunique zadarmo. Ja som si vybrala balzam s vôňou Aloe&Mint, keďže mám mentolové veci na pery veľmi rada, sestra vsadila na ovocnú klasiku, Wild Cherry


Balzamy prišli z Anglicka do týždňa, čas dodania je naozaj rýchly, niekedy rýchlejší ako zo slovenských stránok, bohužiaľ. Obaly sú naozaj prekrásne. Balzamy Fig&Rouge sú 100% organické a neobsahujú ropné produkty. Môj balzam, Aloe&Mint, vonia mentolovo, nie je to však silná, prerážajúca mentolová vôňa, skôr jej príjemná, sladká verzia. Balzam je veľmi mastný, na prvý dotyk mi pripomínal takmer bravčovú masť (konzistenciou, ničím iným :D). Má v sebe jemné, drobulinké čiastočky, ktoré sa pri styku s teplou začnú roztápať. Na pery je tento balzam geniálny, odkedy ho používam, nezaznamenala som žiadne suché, šúpajúce sa miesta, ani popraskané pery. Je fajn aj na nechtové kožičky, sem-tam si ho pred spaním nanesiem aj na celé ruky, bohužiaľ však nie je na môj vkus dostatočne hydratačný. 


Sestrin balzam s vôňou Wild Cherry má jednu veľkú slabinu. Ako čerešne teda ani náhodou nevonia, len veľmi veľmi vzdialene. Z balzamu skôr cítiť typickú vôňu bambuckého masla, jemne orieškovú. Konzistencia je taká istá ako u toho Aloe&Mint, sestra nie je nadšená z tých drobných čiastočiek, myslím si, že to môže vadiť viacerým ľuďom. Tiež však súhlasí s tým, že balzam perfektne hydratuje a pery zanecháva jemné. Podľa nej je ideálny skôr na zimu, v lete by sa mohol rýchlo topiť. 



Vo všeobecnosti by od nás dostal 3,5-4 body (3,5 u sestry a 4 u mňa) z 5. Obaly sú rozkošné, balzamy kvalitné, niekomu však môže vadiť čisto prírodná vôňa (umelú čerešňovú parfemáciu nečakajte) a nezvyčajná konzistencia. 


UPDATE: Dostalo sa mi do uší, že balzamy Figs&Rouge sa dajú v ČR kúpiť cez stránku Green wave, takže ak vás zaujali a nerady nakupujete cez zahraničné stránky, môžete to skúsiť tam. :)

A aby ste videli, že myslíme aj na vás, kúpili sme od Figs&Rouge jeden balzam aj pre vás :) Počet našich sledovateľov sa blíži k 200 a pri tejto príležitosti vás čaká giveaway (a nebudú v nej darčeky alá jeden lak od Essence :D)

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

10 komentárov

  1. aké roztomilé balenie! moje pery mám podobné, keby som si ich vedela natierať aj počas spánku, kľudne by som to robila :-o)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Balenia su sice krasne, ale doslova neznasam ak si mam balzam natierat prstom :/ takze si taketo nic nekupujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja to tiez neznasam, pokial nosim balzam so sebou cez den, tento mam vsak doma pri posteli a nanasam ho pekne umytymi rukami :) V takom pripade mi to pride v pohode. Urcite si vsak neviem prestavit, ze by som ho mala vytiahnut pocas jazdy v MHD :D
      Nikavero

      Odstrániť
  3. Ja som si tiez takto na doma kupila hojive zazraky, no vzdy aj tak radsej siahnem po tych vysuvacich :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ak mas rada mentolove, tak odporucam balzam Ice od Silk Naturals. vyborne su aj balzamy od Willow Tree Minerals. celkovo odporucam nazriet na etsy a poprehrabovat sa v tamojsej ponuke rucne robenej kozmetiky, ktora je prirodna, casto dokonca veganska
    Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Už len pre to balenie by som sa dokázala pobiť v obchode :)asi mám favorita pod stromček.
    Inak na svojom blogu som ťa otagovala, a ak máš čas a chuť, viac info nájdeš na mojom blogu v príspevku TAG 11-11-11-11 Budem zvedavá na tvoje odpovede. Ak príspevok spravíš budem rada, ak mi dáš vedieť :) Zuska

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Jeej, vdaka, urcite sa na to pozriem a prispevok napisem, len mam trochu busy tyzden teraz :/

      Odstrániť
  6. obaly su krasne, ale akosi ma nedostala ta konzistencia..

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rozhodne je ina, ako u beznych balzamov, ale nie je to az take desive, ako to znie :)

      Odstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta