Inspirational Thursday - Štúrovci v čokoláďe

21:14

Dnešný inšpiratívny štvrtok prinesie inšpiráciu na niečo fajnové do mikulášskej čižmičky. Bohužiaľ, inšpirácia to bude len pre obyvateľov Bratislavy a jej okolia. :( Jedná sa totiž i špeci čokoládky, ktoré sa dajú kúpiť len  v jednej z mojich najobľúbenejších kaviarní, v Shtoore. Ten má v Bratislave dokonca až 3 "pobočky", je vidno, že je obľúbený a prosperuje. A prečo by aj nie, keď stavili na dokonalý koncept kombinácie starosvetského s novým, s kvalitou a štipkou humoru. Je inšpirovaná štúrovským obdobím, tak priateľsky ho trošku paroduje a všetko v Shtoorovi vrátane menu je napísané v štúrovskej slovenčine. Atmosféra je tam výborná, robia skvelé handmade limonády, sendviče a koláčiky, preto návštevu viac ako odporúčam!
A do pozornosti dávam ich kolekciu handmade bio a fairtrade čokolády Štúrovci v čokoláde. Čokolád je šesť a každá nesie meno jedného zo štúrovcov, už len si vybrať podľa sympatíí a vašej obľúbenej kombinácie chutí. Prezrieť si ich môžete tu. Mojím favoritom je zatiaľ Janko Kráľ, chutil naozaj "vítečňe"! :) Bohužiaľ Janko Matúška so svojou plnkou zo zemiakovej vodky až tak neoslnil. :(
Čím vás nepoteším, je cena - až 3,60€ za naozaj pidi kúsok. OK, ale musí sa uznať, že je v bio kvalite, ručne robená a navyše podporuje spravodlivý obchod, tak prečo si nepriplatiť.. Už mi chýba len to, aby sa vyrábala na Slovensku. ;)








Čo si zvyčajne nájdete v čižme vy? ;)

Vaša Nikavero

Môže sa vám tiež páčiť

3 komentárov

  1. ja si nájdem sladkosti všehodruhu:)))
    http://www.youtube.com/watch?v=J7yqn6Khlrs

    OdpovedaťOdstrániť
  2. vyzerá to zaujímavo, ale taká rýdzo slovenská vec vyrábaná v rakúsku? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jejda, úplně si mě navnadila... no ale ta cena mě zase zchladila.

    OdpovedaťOdstrániť

Náš Fejsbučik

Kto nás rád číta